Messi nog altijd niet fit vlak voor marathonperiode Barcelona

Reacties

Het herstel van Lionel Messi gaat trager dan werd gedacht in Spanje. De sterspeler van Barcelona trainde woensdag wederom niet met de groep mee en lijkt zaterdag tegen Valencia opnieuw op de tribune plaats te moeten nemen.

Messi nog altijd niet fit vlak voor marathonperiode Barcelona

Messi raakte op 5 augustus geblesseerd, op de dag dat hij de training hervatte na zijn vakantie. Hij liep een spierblessure in zijn rechterbeen op en is sindsdien herstellende. Zonder de Argentijn liep Barcelona in de eerste drie speelronden al twee keer puntenverlies op. Van Athletic de Bilbao werd met 1-0 verloren en tegen Osasuna kwamen de Catalanen niet verder dan 2-2.

De thuiswedstrijd tegen Valencia is voor de kampioen van vorig seizoen zaterdag het begin van een drukke periode. Volgende week dinsdag wacht al een uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund in de Champions League en daarna volgen in acht dagen drie competitieduels; tegen Granada, Villarreal en Getafe. Barcelona speelt in de komende periode in totaal zeven wedstrijden in 22 dagen.

De vraag is tot hoeveel minuten Messi in die serie komt. De verwachting is dat hij tegen Valencia, waar trainer Marcelino ontslagen is, sowieso nog niet in actie komt en de wedstrijd tegen Dortmund misschien ook nog moet laten schieten. Een extra tegenvaller voor trainer Ernesto Valverde is dat Luis Suárez ook niet volledig fit is, hij trainde slechts deels met de groep mee. Frenkie de Jong sloot woensdag wel weer volledig fit aan na de interlandperiode.

'Cillessen na wapengekletter klaar voor Frenkie, Maddison is wat Man Utd zoekt'
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.