Messi neemt Barcelona bij Villarreal bij de hand

Barcelona heeft zondag ook bij Villarreal de drie punten gepakt. De overwinning kwam echter pas laat tot stand (0-2), met dank aan Lionel Messi.

Cristiano Ronaldo putte zaterdag tegen Sevilla inspiratie uit zijn koud in ontvangst genomen vijfde Gouden Bal en liet zich in La Liga weer zien als goalgetter. Het antwoord van de verslagen Messi liet een dag later op zich wachten.

De Argentijn was allerminst onzichtbaar in Estadio de la Cerámica. Maar Villarreal had met name voor rust een adequaat antwoord op het aanvalsspel van Barcelona en dook zelfs enkele keren dreigend op voor doelman Marc-André Ter Stegen. De gasten waren met een kopbal van Gerard Piqué het dichtst bij de openingstreffer.

In de tweede helft voerde Barcelona de druk op, waarbij Messi zich liet gelden als de leider om wie het spel draaide. Tot twee keer toe was hij dicht bij een treffer. Maar de verlossing bleef achterwege. Villarreal, dat na een uur Dani Raba verloor met een rode kaart na een smerige charge op de enkel van Sergio Busquets, hield moedig stand.

Halverwege de tweede helft werd dan toch de ban gebroken door Barcelona. Messi zette de schitterende aanval door het midden op. Luis Suárez, die kort daarvoor de paal had geraakt, was door tussenkomst van Paco Alcacer het eindpunt.

In de 83ste minuut deelde Messi de genadeklap uit. Na onnodig balverlies kreeg hij de bal mee, liet twee verdedigers tegen elkaar botsen na een versnelling en rondde gedecideerd af. Daardoor was Barcelona verzekerd van de uitbreiding van de reeks van 22 duels in La Liga zonder nederlaag. De Catalanen herstelden zo ook de voorsprong op de achtervolgers, die dit weekend ook wonnen.