Messi miste waardering bij PSG na winnen van wereldtitel

Reacties

Het is Lionel Messi tegengevallen hoeveel erkenning hij heeft gekregen bij Paris Saint-Germain na het winnen van de wereldtitel. Dat zegt de 36-jarige aanvaller in gesprek met de Argentijnse beroemdheid Miguel Garrados, in een interview voor YouTube-kanaal Olga.

Messi miste waardering bij PSG na winnen van wereldtitel
© Pro Shots

Messi sloeg na twee seizoenen bij PSG de deur achter zich dicht en vertrok in de voorbije zomer naar Inter Miami. Terugblikkend op zijn periode in Parijs heerst teleurstelling, zo geeft de linkspoot toe. Hij had er meer van verwacht. 'Maar ik geloof dat alles gebeurt met een reden. Ik voelde me niet geweldig daar, maar ben in die periode wel wereldkampioen geworden', zei de legende die op 18 december vorig jaar twee keer scoorde in de gewonnen WK-finale tegen Frankrijk.

Door het succes in Qatar werd Messi in Argentinië nog onsterfelijker dan hij al was. In Frankrijk had er in de maanden daarna wel meer waardering mogen zijn, vindt hij. 'Het is een feit dat ik de enige speler ben uit de WK-selectie die geen erkenning heeft gehad', doelt hij op het missen van een huldiging of iets dergelijks bij zijn club.

In hetzelfde interview vertelt Messi dat hij zich in Miami helemaal op zijn plek voelt, omgeven door veel Latijns-Amerikanen. In zijn omgeving zijn er weer meer emoties en is er weer meer warmte. De karaktereigenschappen die Latijns-Amerikanen kenmerken, miste Messi in Parijs, met name dus na het grootste succes in zijn carrière. De teleurstelling daarover heeft hij wel een plek gegeven: 'Uiteindelijk kon ik het ook wel begrijpen. Ik was op de plek waar ze door ons niet opnieuw wereldkampioen zijn geworden.'

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.