Messi-masterclass na bewogen week: 'Hij is een genie'

Reacties

Lionel Messi verscheen zondagavond zelf niet op het scorebord, maar met drie assists was hij toch de grote man in de 2-3 zege van Barcelona bij Real Betis. Zo sloot de Argentijn een bewogen week geweldig af. 'Messi is een genie', luidt de duidelijke conclusie van AS.

Messi-masterclass na bewogen week: 'Hij is een genie'
© Pro Shots

Messi kwam deze week in opspraak, nadat hij fel reageerde op een interview dat Éric Abidal had gegeven. De technisch secretaris van Barcelona moest hierdoor zelfs vrezen voor het verliezen van zijn baan. Afgelopen donderdag, in de bekernederlaag tegen Athletic Bilbao, kon Messi nog niet antwoorden op het veld. Zondag deed hij dat in Sevilla wél.

Messi was de aangever bij de doelpunten van Frenkie de Jong, Sergio Busquets én Clément Lenglet. Het was de derde keer dat de Argentijn drie assists gaf in één competitiewedstrijd: eerder flikte Messi dit al tegen Rayo Vallecano (2011/12) en Getafe (2015/16).

Dit seizoen staat de teller voor Messi op veertien goals en elf assists in La Liga. Hij is pas de tweede speler in de vijf Europese topcompetities die dit seizoen in de dubbele cijfers staat wat betreft doelpunten én assists, na Borussia Dortmund-talent Jadon Sancho. De pas negentienjarige Engelsman staat op twaalf goals en dertien assists in dit Bundesliga-seizoen.

Vorige week was Messi ook al goed voor twee assists op Ansu Fati in de 2-1 zege op Levante, wat betekent dat hij nu vijf assists heeft geleverd in de laatste twee competitiewedstrijden. Scoren heeft hij in de laatste drie competitiewedstrijden niet meer gedaan, maar dat maakt volgens AS niet veel uit: 'Omdat zijn hattrick van assists ongeëvenaard is. Messi is een genie', schrijft de krant. Een conclusie die niet voor het eerst getrokken is.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.