Messi klopt Van Dijk en is Ronaldo voorbij met Gouden Bal-verzameling

Reacties

Lionel Messi heeft maandagavond voor de zesde keer in zijn carrière de Gouden Bal gewonnen. De superster van Barcelona troefde in de prestigieuze verkiezing onder anderen Virgil van Dijk af. Eerder gebeurde hetzelfde bij de verkiezing van wereldvoetbalbond FIFA.

Messi klopt Van Dijk en is Ronaldo voorbij met Gouden Bal-verzameling
© Pro Shots

Voor Messi was het even geleden dat hij de Ballon d'Or in ontvangst mocht nemen. De Argentijn won in 2015 voor het laatst, daarna moest hij de prijs laten aan Cristiano Ronaldo (2016 en 2017) en Luka Modric (2018). In de periode van 2009 tot en met 2012 werd Messi vier keer op rij verkozen tot de beste speler ter wereld in de verkiezing van France Football.

De 32-jarige Messi is bovendien 'rivaal' Ronaldo voorbij. De Barcelona-smaakmaker heeft nu zes Gouden Ballen verzameld, tegenover vijf voor de Portugese sterspeler van Juventus. De winst van Messi komt niet als een grote verrassing. Hoewel Van Dijk werd gezien als een serieuze kanshebber, werden journalisten van France Football onlangs gesignaleerd met Messi, vermoedelijk voor het uitgebreide interview dat het magazine altijd publiceert met de winnaar van de Gouden Bal. Van Dijk eindigde als tweede, voor Cristiano Ronaldo en Sadio Mané.

'Ik wil alle journalisten die op mij gestemd hebben bedanken. Zij gunden mij deze prijs. Natuurlijk wil ik ook al mijn medespelers bedanken, die enorm bijgedragen hebben aan deze prijs. Ik herinner me dat ik mijn eerste Gouden Bal won toen ik 22 was. Nu win ik hem weer, dit is een heel ander moment, tien jaar later. Nu kan ik dit delen met mijn vrouw en drie kinderen', reageerde Messi. 'Dat ik nu zes keer de Gouden Bal heb gewonnen, is ongelofelijk. Dit is zo belangrijk voor mij. Ik hoop me elk jaar nog te verbeteren en heb nog wel wat jaren in me als voetballer.'

France Football deelt de Ballon d'Or sinds 1956 uit. Aanvankelijk aan de beste Europese speler in een Europese competitie, vanaf 1995 kunnen ook niet-Europeanen die spelen in Europa de prijs winnen. Tussen 2010 en 2016 organiseerde France Football de verkiezing samen met de FIFA, waarna beide partijen weer kozen voor een eigen prijs.

Bij de verkiezing van de wereldvoetbalbond werd in september Messi ook boven Van Dijk verkozen, die met Liverpool de Champions League won. De FIFA laat aanvoerders, bondscoaches en journalisten bepalen wie de prijs wint. Bij de UEFA eindigde Van Dijk wel boven Messi, die vorig seizoen kampioen werd met Barcelona en in vijftig officiële duels goed was voor 51 doelpunten.

Eerder werd Matthijs de Ligt op het gala in Parijs verkozen tot het grootste talent ter wereld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.