'Messi heeft nooit slechtere ploeggenoten gehad dan nu'

Reacties

Barcelona wordt na het nieuwe puntenverlies tegen Valencia hard aangepakt in de Spaanse media. Het vertrouwen in de ploeg van Ronald Koeman ebt verder weg en de zorgen voor de coach nemen alleen maar toe.

'Messi heeft nooit slechtere ploeggenoten gehad dan nu'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 2
Valencia
Valencia

Koeman moest bij het 2-2 gelijkspel Ousmane Dembélé, Ansu Fati, Gerard Piqué en Sergi Roberto door blessures missen, maar AS concludeert dat de personele zorgen verder gaan dan wat kwetsuren. Verschillende spelers hebben een vormcrisis en Koeman is volgens de krant niet langer terughoudend hard in te grijpen. Zo is Clément Lenglet zijn plek verloren, nadat hij al een paar keer gewaarschuwd werd met wissels. De verwachting is dat Philippe Coutinho de volgende is die uit de basisploeg verdwijnt. 'Coutinho begint steeds meer op de Coutinho van twee seizoenen geleden te lijken', luidt het sombere oordeel.

Bij El Mundo Deportivo is de stemming niet beter. In de analyse wordt gesteld dat het erg lastig te begrijpen is dat Barcelona in de eerste helft tegen Real Sociedad zo sterk speelde en dat er vervolgens tegen Valencia weer veel misging. Dit Barcelona moet het zonder veel spelers van wereldklasse eigenlijk hebben van gretigheid, intensiteit en solidariteit. Maar dan moet wel iedereen geloven in die cocktail en bij de krant heerst het gevoel dat er maar weinig eenheid is in de selectie.

In Sport ligt de focus op de eenzaamheid van Lionel Messi. Met wie kan de sterspeler nog echt vlot combineren? 'Natuurlijk is zijn leeftijd een handicap, maar Leo is even oud als Benzema en Lewandowski en jonger dan Suárez en Ronaldo. Leo's probleem is niet Messi. Het gaat om de spelers om hem heen. Dat is middelmaat en dat raakt zijn acties. Het is pijnlijk om te zien dat Braithwaite bij een counter de bal zo kwijtraakt nadat Messi een sprint van veertig meter heeft afgelegd. Of dat Trincão hem de bal aanspeelt terwijl drie verdedigers in zijn nek hijgen.'

Het eindoordeel van Sport is hard: 'Griezmann en Coutinho kunnen al worden afgeschreven. Stop maar met die voorspelbare acties. En met de blessures van Fati en Dembélé nu, heeft Messi nooit slechtere ploeggenoten gehad dan op dit moment. Hij is nooit eenzamer geweest dan nu. Messi mist ze.'

Bekijk hieronder de cijfers die Sport uitdeelde.

Speler Cijfer
Ter Stegen 6
Dest 5
Araujo 6
Mingueza 5
Alba 5
Busquets 5
(46. De Jong) 5
Griezmann 5
(73. Trincão) 5
Pedri 7
(86. Pjanic) -
Coutinho 5
(79. Lenglet) 5
Braithwaite 5
Messi 6

De komende wedstrijden van Barcelona


Di 22 dec. 2020

Di 29 dec. 2020

Zo 3 jan. 2021

Wo 6 jan. 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.