Messi haalt gelijk over Ronaldo en verdedigt Suárez

Reacties

Lionel Messi heeft gereageerd op de felle kritiek die Luis Suárez heeft gekregen na de verloren Copa del Rey-finale tegen Valencia. De Barcelona-ster bespreekt naast de situatie van zijn vriend ook het gemis van Cristiano Ronaldo bij Real Madrid.

Messi haalt gelijk over Ronaldo en verdedigt Suárez

Suárez is onder vuur komen liggen nadat hij het duel met Valencia heeft laten schieten om geopereerd te worden aan zijn knie. Daar had de ex-Ajacied al een tijd last van en de problemen zijn als het goed is nu tijdig verholpen voor de start van de Copa América. Het verwijt is dat de bekerfinale niet serieus heeft genomen en de belangen van de nationale ploeg van Uruguay de voorkeur heeft gegeven boven die van Barcelona.

Messi reageert daar bij het Argentijnse FOX Sports fel op: 'Ze pakken Suárez aan vanwege zijn operatie, maar de waarheid is dat hij al een hele tijd met die blessure rondliep. Hij had al lang last en speelde met pijn. Na de return tegen Liverpool ging het gewoon niet meer, hij leed er teveel onder. Het was geen bewuste keuze om dit moment te kiezen. Natuurlijk ben ik een vriend van hem en verwachten jullie ook dat ik het voor hem opneem, maar dit is ook de waarheid.'

Begin dit seizoen sprak Messi de verwachting uit dat Real Madrid het zwaar zou krijgen om Ronaldo te vervangen na diens vertrek naar Juventus. Het lijkt het intrappen van een open deur, maar de uitspraken kregen extra gewicht omdat ze kwamen van de grote ster van de aartsrivaal. Messi zegt er nu het volgende over: 'Sommigen werden boos toen ik dat zei, maar het is gewoon de waarheid. Hoe kun je een speler die voor vijftig goals per seizoen zorgde niet missen? Zo zou het bij iedere ploeg gaan. Natuurlijk wordt hij gemist in La Liga. Met veel echte topspelers wordt de competitie alleen maar competitiever. En het klopt dat ik het gevoel had dat het goed voor mij was dat hij in dezelfde competitie speelde. We wilden onszelf continu verbeteren en dat is goed gelukt.'

Messi begint over iets meer dan twee weken met Argentinië aan de strijd om de Copa América. Het is een kans om met een vernieuwde selectie de kater van het volledig mislukte WK weg te spoelen. De linkspoot wacht bovendien nog op zijn eerste grote titel met zijn land, iets dat hem toch blijft achtervolgen als hij met de nationale ploeg op pad is. 'Ik blijf het proberen en krabbel iedere keer weer op om te vechten voor mijn droom. Voordat ik stop, wil ik iets gewonnen hebben met Argentinië', aldus de 31-jarige aanvaller.

Transfertargets: 'Ideale Robben-opvolger en de nieuwe Suárez'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.