Messi evenaart iconisch record en krijgt felicitaties van Pelé

Reacties

Lionel Messi heeft talloze records op zijn naam gezet. Zelfs voor de Argentijnse meester is de prestatie die hij zaterdagmiddag neerzette echter heel bijzonder.

Messi evenaart iconisch record en krijgt felicitaties van Pelé
© Pro Shots

Met zijn kopbal tegen Valencia, nadat hij even daardoor een strafschop had gemist, evenaarde de 33-jarige Messi het recordaantal treffers in dienst van één club dat decennialang in het bezit was van Pelé. De Argentijn en de Braziliaan maakten 643 doelpunten in officiële wedstrijden voor respectievelijk Barcelona en Santos.

Toen Pelé in 1977 afzwaaide als prof leek hij juist dit record tot het einde der tijden te behouden; geen speler kwam ook maar in de buurt. Totdat Messi zich aandiende.

Messi's eerste Barcelona-treffer dateert van 1 mei 2005, toen hij doel trof tegen Albacete. Frank Rijkaard was destijds de trainer in Camp Nou.

Het gemiddelde aantal doelpunten van Messi mag met 0,86 per wedstrijd indrukwekkend worden genoemd. Overigens bezet Gerd Müller met 565 doelpunten voor één club (in zijn geval uiteraard Bayern München) de derde plaats in dit klassement.

Reactie Pelé
Enkele uren na het duel met Valencia, dat in 2-2 eindigde, liet Pelé van zich horen. 'Als je hart wordt overspoeld met liefde, is het moeilijk om een andere weg in te slaan. Net als jij weet ik wat het inhoudt om elke dag hetzelfde shirt aan te trekken', aldus de tachtigjarige Braziliaan in een statement dat de website van Barcelona publiceert.

'Gefeliciteerd met jouw historische record, Messi. Maar bovenal: gefeliciteerd met je fantastische loopbaan bij Barcelona. Verhalen als de onze, het zo lang liefhebben van dezelfde club, worden helaas steeds schaarser in het voetbal.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.