Messi dankbaar voor staande ovatie: 'Nog nooit meegemaakt'

Lionel Messi was met drie goals de grote man bij de 1-4 overwinning van Barcelona op Real Betis. Zijn derde goal was een wonderschone en leverde hem zelfs een staande ovatie op van het thuispubliek in Sevilla. 'Ik ben de mensen daar zeer dankbaar voor.'

Op aangeven van Ivan Rakitic stiftte Messi de bal precies over Real Betis-doelman Pau López heen, waarna de bal via de onderkant van de lat in het net belandde. Na een weergaloze vrije trap én een tweede goal vlak voor rust zette Messi daarmee de kroon op een ware galavoorstelling. Het leverde hem zijn 33ste hattrick in La Liga op.

'Ik kan me niet herinneren dat het publiek van de tegenstander applaudisseerde voor een goal van mij. Ik ben de mensen erg dankbaar. Dit was een heel belangrijke overwinning voor ons', verwees Messi naar het feit dat de voorsprong op nummer twee Atlético Madrid werd vergroot tot tien punten. 'Maar er is nog niets beslist. Er zijn nog genoeg (tien, red.) wedstrijden te spelen en nog veel punten te behalen.'

Messi kreeg nog de vraag welke goal moeilijker was: de vrije trap in de eerste helft of het pareltje in de tweede helft: 'Ik weet het niet. Het waren in elk geval belangrijke goals. We mochten vandaag niet falen, maar hebben zowel met als zonder bal een goede wedstrijd gespeeld. Praktisch een perfecte wedstrijd zelfs.'