Mertens trekt boetekleed aan: 'Ben echt heel boos op mezelf'

Dries Mertens voelde zich vooral heel schuldig na de 2-1 nederlaag van Napoli tegen Manchester City. De Belgische spits miste een strafschop en liet ook nog een andere opgelegde kans op een doelpunt liggen.

Dat Napoli desondanks met name na rust een prima indruk maakte tegen het sterke City, zorgde nog voor iets van positiviteit bij de ex-PSV'er. 'We hebben bewezen op dit niveau mee te kunnen, maar we zijn ook erg boos omdat we voor rust niet tot ons eigen spel kwamen en omdat we grote kansen gemist hebben.'

'Ik heb zelf een penalty gemist en kreeg nog een grote kans. Ik had vandaag echt moeten scoren. Ik ben echt heel boos op mezelf. Dat gevoel is sterker dan de tevredenheid over ons spel in de tweede helft, ja', vervolgde de kleine aanvaller.

Napoli-trainer Maurizio Sarri herkende zijn ploeg in de eerste fase van de wedstrijd niet. 'We speelden 25 minuten lang gewoon heel slecht, maar hebben het daarna goed gedaan. Misschien verdienden we wel een gelijkmaker. Dat we ons een uur lang hebben kunnen meten met een ploeg van deze klasse, is erg indrukwekkend.'

'Dat maakt het gevoel van de gemiste penalty alleen maar zuurder, maar we hebben wel laten zien wat we kunnen', vervolgde Sarri, bij wie de openingsfase dwars bleef zitten. 'We zetten op de verkeerde manier druk en er klopte niets van de onderlinge afstanden. We gaven City veel te veel ruimte en dan zijn zij genadeloos.'