Mertens tipt Napoli: 'James kan het verschil maken'

Reacties

Als het aan Dries Mertens ligt, komt James Rodríguez zo snel mogelijk naar Napoli. De 32-jarige aanvaller hoopt zelf bovendien nog jaren bij de Serie A-club te blijven.

Mertens tipt Napoli: 'James kan het verschil maken'

Mertens werd maandag tijdens een Q&A gevraagd of James een versterking zou zijn voor Napoli. De Colombiaan wordt de gehele zomer al in verband gebracht met een overstap naar Napels, waar zijn grote vriend Carlo Ancelotti de hoofdtrainer is. Ancelotti en James werkten eerder al samen bij Real Madrid en Bayern München. Real Madrid is er echter nog steeds niet uit met Napoli en nu lijkt ook Atlético Madrid plotseling kaper op de kust.

'Het valt mij op dat andere teams deze zomer heel veel spelers kopen. Wij hebben tot nu toe alleen Kostas Manolas gehaald. De spelers die wij halen, moeten echte versterkingen zijn en daarom zou iemand als James een welkome speler zijn. Hij kan het verschil maken bij ons', aldus Mertens.

'Ik denk dat we grote spelers moeten kopen om het niveau van de selectie te verhogen. We hebben al een sterke ploeg, maar als we iets willen winnen, moeten we spelers kopen. Dat is duidelijk', zei de Belgische spits, die zelf nog maar over een eenjarig contract beschikt bij Napoli.

'Ik wil hier nog vele jaren spelen, maar helaas ben ik al 32. Ja, ik zou heir nog lang willen blijven. Voor Napoli spelen is al een droom voor mij, maar topscorer aller tijden van Napoli worden zou nóg mooier zijn. Dat is waarom ik graag een nieuw contract zou tekenen.'

Topscorers aller tijden Napoli

Speler Duels Goals
1. Marek Hamsik 520 121
2. Diego Maradona 258 115
3. Dries Mertens 282 109
4. Edinson Cavani 138 104
5. Antonio Vojak 190 102
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Napoli
Meer over Napoli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.