Mertens onderstreept met hattrick iconische status bij Napoli

Dries Mertens heeft vrijdagavond een nieuw persoonlijk succes behaald in dienst van Napoli. De Belgische aanvaller steeg door zijn hattrick tegen Empoli een plek op de topscorerslijst van de Italiaanse club in de Serie A.

Napoli
Napoli
5 - 1
Empoli
Empoli

De thuisploeg opende al na negen minuten de score dankzij Lorenzo Insigne, die de bal na een pass van Kalidou Koulibaly in het doel schoof. De aanvaller bediende voor rust Mertens, die alle ruimte kreeg van de verdediging en de bal buiten bereik van keeper Ivan Provedel in het doel werkte.

Door die treffer evenaarde de Belg Careca, die met 73 goals op de zesde plaats van de topscorerslijst van Napoli in de Serie A stond. Mertens wilde echter meer en haalde de Braziliaan tegen Empoli nog in. Careca maakte deel uit van het illustere Napoli met Diego Armando Maradona.

Na de aansluitingstreffer van Francesco Caputo sloeg de kleine aanvaller aan de andere kant weer toe. José Callejón legde de bal klaar en Mertens verraste Provedel met een boogbal: 3-1. In de slotfase ging Mertens nog even verder. Eerste leverde de Belg de assist op de 4-1 van invaller Arek Milik en in de extra tijd was hij Provedel te slim af na een goede steekpass en completeerde hij zijn hattrick.

Napoli staat na de zege op Empoli nog altijd op de tweede plaats in de Serie A. Internazionale kan later dit weekend weer op gelijke hoogte komen en koploper Juventus kan de voorsprong herstellen tot zes punten als het zaterdag wint van Cagliari.