Mertens na verlies in De Kuip: 'We verdienden te winnen'

Reacties

Napoli beleefde woensdag een teleurstellende avond in De Kuip. Dries Mertens erkende dat het nieuws uit Oekraïne een rol speelde in het Champions League-duel met Feyenoord (2-1).

Mertens na verlies in De Kuip: 'We verdienden te winnen'

Mertens wilde niet te lang stilstaan bij de nederlaag in De Kuip en de vergeefse poging te overwinteren in de Champions league. 'Het is jammer dat het niet gelukt is. We moeten zo snel mogelijk de knop omdraaien, want zondag wacht ons alweer een belangrijke wedstrijd in de competitie (tegen Fiorentina, red.)', zei de aanvaller tegen het Belgische Q2.

De tussenstand bij Shakhtar Donetsk – Manchester City speelde ook een rol. Een Oekraïens succes zou voor Napoli een vervolg in Champions League dwarsbomen. 'We hoorden dat het in Oekraïne 2-0 was bij de rust. Dat gaat toch ergens in het hoofd zitten', aldus Mertens.

De Belgische international kon zijn ploeg weinig verwijten wat instelling betreft. 'Iedereen gaf alles, maar we zitten momenteel in een fase waarin alles even minder meezit. Ons spel gaat iets minder snel dan voorheen. Al verdienden we te winnen.'

Ook trainer Maurizio Sarri kwam tot de conclusie dat Napoli zichzelf niet was. 'We hebben een beetje onze manier van aanvallen verloren', zei de coach. 'We moeten wat problemen oplossen, omdat de laatste wedstrijden onze dominantie zich niet vertaald heeft in doelpunten en kansen. Ik zeg niet dat het zorgwekkend is. Maar we moeten beseffen dat er minder beweging is dan anders en dat het ons minder gevaarlijk maakt.'

'Ik denk dat we ons redelijk kunnen meten met de absolute top'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.