Mertens letterlijk met de billen bloot, vrouwen Vardy en Rooney maken ruzie

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Mertens letterlijk met de billen bloot, vrouwen Vardy en Rooney maken ruzie
© Pro Shots

• De sfeer zit er goed in bij het nationale elftal van België. Kijk nou hoe leuk en vriendelijk spelers als Eden Hazard, Toby Alderweireld en Nacer Chadli poseren.  

'Jarenlang heeft iemand die ik vertrouwde en mijn persoonlijke Instagram-account volgde privéverhalen gelekt. Er is zoveel informatie over mij, mijn vrienden en mijn familie aan hen gegeven zonder mijn toestemming of kennis.'
• Ophef op social media, na een opzienbarende post van Coleen Rooney, echtgenote van Wayne. Privénieuwtjes die de spelersvrouw deelde op haar eigen Instagram-pagina lekten constant uit naar tabloid The Sun en dus besloot Coleen het heft in eigen handen te nemen om de dader op te sporen. De gehaaide deelde verhalen met nepnieuws in verhalen op Instagram en schermde die af voor haar volgers, behalve één iemand. Rebekah Vardy, vrouwlief van Leicester City-spits Jamie Vardy, kreeg de kiekjes wel te zien en pardoes doken de 'nieuwtjes' later op bij The Sun, waardoor de ontmaskering een feit was. Een opluchting voor miss Rooney, zo schrijft ze zelf, maar wel voelt ze zich verraden door haar (voormalig) hartsvriendin… En ondertussen smullen de Engelse tabloids mee van de WAG-war.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Mijn kids zeggen altijd: ''je moet 3 keer scoren, want dan krijg je de bal mee naar huis''. Ze zijn gretig op de bal.'
• Hoewel Klaas-Jan Huntelaar afgelopen zondag alweer tekende voor zijn 353e doelpunt in zijn loopbaan zaten zijn kinderen toch ietwat sip voor de televisie. Het blijkt namelijk dat de kinderen van de topschutter van Ajax dol zijn op de wedstrijdballen, die een speler mee naar huis mag nemen als hij tenminste drie keer scoort in een duel. De laatste bal die huize Huntelaar rijk is dateert van april 2019, toen de 36-jarige spits drie keer scoorde in het met 6-2 gewonnen duel met ADO Den Haag.

'Ik sluit niet uit dat Manchester United dit seizoen tegen degradatie moet vechten.'
• Manager Sam Allardyce heeft het vuurtje bij het toch al onrustige Manchester United nog maar wat verder opgestookt. In talkSPORT vertelt de voormalig manager van onder meer Everton en Crystal Palace dat degradatie niet kan worden uitgesloten bij The Red Devils, die slechts twee punten boven de degradatiestreep staan in de Premier League. De grootmacht van weleer degradeerde voor het laatst in 1974, terwijl het zes jaar daarvoor nog de Europa Cup had gewonnen. 'Ze hebben op papier een verschrikkelijk elftal', zo liet Big Sam in niet misverstane woorden optekenen. 'De blessuregolf lijkt maar niet op te houden, maar bovendien kan het gebrek aan doelpunten ze gaan opbreken. Ze hebben Romelu Lukaku verkocht, maar geen vervanger aangetrokken. Daar worden ze nu voor gestraft.'

'Ik werd een tijd lang 'de nieuwe Zidane' genoemd. Daar houd ik niet van.'
Franck Ribéry heeft in gesprek met BILD de loftrompet gestoken over Serge Gnabry, die in bloedvorm verkeert bij Bayern München. De Duitse aanvaller scoorde al vier keer in twee Champions League-duels en daar is Ribéry van onder de indruk. 'Zijn vier treffers in een helft tegen Tottenham Hotspur: geweldig', aldus de aanvaller van Fiorentina. Aan een vergelijking waagt hij zich echter niet. 'Daar houd ik niet van. Ik werd in het begin van mijn carrière weleens vergeleken met Zinedine Zidane, maar ik ben gewoon Ribéry. Dat geldt ook voor Serge, die jongen moet gewoon zijn eigen pad volgen.'

RB Leipzig heeft een bijzondere maatregel getroffen om haar spelers in het gareel te houden. De Duitse club heeft namelijk een vlieg- en shopverbod opgelegd op dagen dat de spelers vrij zijn. 'Dat heeft te maken met de belasting van het lichaam', aldus Markus Krösche in Sport Bild. In het verleden gebeurde het nog weleens dat spelers de eerste de beste kans aangrepen om het vliegtuig te pakken, om te gaan shoppen in steden als New York en Parijs. 'We moedigen spelers aan de vrije dag voor herstel te gebruiken.' Tijdens een interlandweek gelden er overigens soepelere regels. Tripjes binnen Europa zijn dan toegestaan. 'Dan hebben spelers even de tijd en ruimte om mentaal bij te komen.'

'Liever had ik alle spelers weggedaan, in plaats van Jürgen Klopp.'
• Dat zegt Borussia Dortmund-baas Hans-Joachim Watzke in een boek dat binnenkort verschijnt over zijn heerschappij bij de club. De trainer van Liverpool verliet Dortmund in 2015, met twee Bundesliga-titels op zak. 'Dat was een enorme fout. Achteraf gezien had ik beter een paar spelers weg kunnen sturen en Jürgen kunnen behouden, want toen hij vertrok wist ik al dat we nooit meer zo'n goede coach zouden krijgen.' Het boek, dat de titel 'Echte Liebe - ein Leben mit dem BVB' heet zal binnenkort gepresenteerd worden door Watzke en Klopp, die nog altijd een goede relatie onderhouden.

'Virgil van Dijk is best irritant voor een spits. Hij is een beest. Hij is zo goed in wat hij doet. Hij ziet zowel mij als de bal, weet waar ik ben en waar ik naartoe wil en volgt me overal. Laat me nou eens met rust, dacht ik toen ik tegen hem speelde.'
• Chelsea-spits Tammy Abraham verwoordt de gevoelens van zo'n beetje iedere aanvaller die dit seizoen tegenover Liverpool staat. (Daily Mirror)

'Tonny Vilhena doet me denken aan Edgar Davids.'
• De aanpassing van Tonny Vilhena bij FC Krasnodar is redelijk geruisloos verlopen, ziet trainer Sergey Galitsky. 'Het gaat hem goed af, dit is een speler van een hoog niveau. Hij verricht veel werk en vecht voor elke bal.' (Sport-Express)

• In de absolute slotfase van de wedstrijd tegen de Oranje Leeuwinnen mocht Elvira Ziyastinova nog invallen. Althans, dat dacht ze. Op het moment dat ze haar trainingsoutfit uittrok, klonk het fluitje al voor het einde van de wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Arsène was heel speciaal voor me en is min of meer mijn voetbalvader.'
Robin van Persie zal altijd warme herinneringen bewaren aan Arsène Wenger, zijn trainer bij Arsenal. 'Ik heb het voorrecht gehad om acht jaar met hem samen te mogen werken tijdens een cruciale fase in mijn loopbaan. Hij was geweldig. Niet alleen als coach, maar nog meer als mens.' (The Athletic)

'Elke trainer met een beetje niveau zou Club Brugge dit seizoen kampioen kunnen maken.'
• Club Brugge staat onbedreigd bovenaan in de Belgische competitie. Knap, maar Hein Vanhaezebrouck is ondanks alles niet echt onder de indruk. Toch krijgt trainer Philippe Clement in Het Nieuwsblad wel complimenten van de werkloze Vanhaezebrouck. Hij toont zich volgens zijn collega nog veelzijdiger dan zijn voorgangers.

• Als je honderden en honderden doelpunten hebt gemaakt, hoe kies je dan de mooiste? Lionel Messi heeft er niet zoveel moeite mee. In een interview met de Catalaanse radiozender RAC1 kiest de Argentijn voor zijn rake kopbal in de Champions League-finale van het seizoen 2008/09 tegen Manchester United.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'De mooiste wedstrijd? De 2-0 overwinning op Real Madrid in de halve finale van de Champions League. Dat was een unieke ervaring.'
• Ook nu hoeft Messi, weer in gesprek met RAC1, niet lang te graven.

'Via Instagram en Twitter kreeg ik vorig seizoen veel negatieve berichten van Arsenal-supporters. En er zijn artikelen geschreven waarin ik veel kritiek over me heen kreeg. Op zeker moment kreeg ik zelfs de schuld van nederlagen in wedstrijden waarin ik niet eens meedeed.'
• Shkodran Mustafi heeft het idee dat de buitenwereld het op hem gemunt heeft. De Duitse verdediger vindt het onrechtvaardig dat de wankele defensie van Arsenal vaak op zijn conto wordt geschreven en zegt in Der Spiegel dat hij zich soms de kop van Jut voelt.

• Wie tijdens de Klassieker tegen Feyenoord (27 oktober) een doelpunt van Ajax à la Marc Overmars wil vieren, krijgt daar nu de kans voor. Ziggo heeft een heuse buikschuifbaan in het leven geroepen om de buikschuiver van de technisch directeur na de zege van vorig seizoen op Juventus te kopiëren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kenny Tete viert vandaag zijn 24ste verjaardag. De rechtsback wordt van harte gefeliciteerd door zijn huidige club Olympique Lyon én door oud-werkgever Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Natuurlijk bevindt Tete zich in goed gezelschap. Ook voor Brutil Hosé (40), Gheorghe Popescu (52) en Mark Viduka (44) mag vandaag gezongen worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.