Mertens blijft langer bij Napoli en krijgt speciale China-clausule

Reacties

Napoli heeft een belangrijke slag geslagen door Dries Mertens langer aan zich te binden. Voorzitter Aurelio De Laurentiis heeft aangekondigd dat de Belgische smaakmaker zijn contract gaat verlengen tot medio 2020.

Mertens blijft langer bij Napoli en krijgt speciale China-clausule

Als spits is de dertigjarige Mertens dit seizoen uitgegroeid tot de absolute smaakmaker bij Napoli. De rappe dribbelaar scoorde in de Serie A al 27 keer en is met nog één speelronde te gaan nog volop in de race om topscorer te worden van de Italiaanse competitie. AS Roma-spits Edin Dzeko heeft een voorsprong van één doelpunt.

Het nieuwe contract is een beloning voor de spits van de nummer drie van Italië. De Laurentiis heeft bij Radio Kiss Kiss prijsgegeven dat er een ontsnappingsclausule is opgenomen in de verbintenis die alleen geldig is voor clubs uit China. Die clausule is pas vanaf juni 2018 geldig.

De voormalige flankspeler van AGOVV, FC Utrecht en PSV lag nog maar tot medio 2018 vast in Napels. Mertens liet in 2013 Eindhoven achter zich om naar Napoli te vertrekken. Voor de Italiaanse club speelde de 57-voudig internationaal tot dusver 185 wedstrijden, waarin hij in totaal 67 keer scoorde.

Vlak na de uitlatingen van de voorzitter maakte Napoli het nieuws ook via de clubsite bekend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.