Menig zet jacht op dubbele cijfers voort tegen AZ

Reacties

Zijn carrière voerde hem langs Ajax, PEC Zwolle, het tweede elftal van FC Nantes, Oldham Athletic en FC Twente, maar wáár Queensy Menig ook neerstreek, nergens werd de aanvaller geroemd om zijn productiviteit. Dit seizoen is hij op weg daar verandering in te brengen.

Menig zet jacht op dubbele cijfers voort tegen AZ
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
1 - 3
AZ
AZ

Ook FC Twente-trainer Ron Jans uitte in augustus zijn bedenkingen toen dat aspect ter sprake kwam. 'Queensy Menig kan daarin zeker een stap maken', zei Jans. 'Ik vind hem een geweldige voetballer, maar traptechniek is ook een belangrijk aspect. Wil je dat verbeteren, dan moet je heel veel trainen.'

Inmiddels is de 25-jarige Menig vier maanden en negen Eredivisie-wedstrijden verder en staan er al vijf competitiedoelpunten achter zijn naam. Afgelopen zaterdag velde de man die de naam heeft weinig of nooit te scoren, zelfs Ajax met twee goals. Zondag krijgt de laatste VI Speler van de Week met FC Twente AZ op bezoek.

En dat terwijl Menig de twee duels voor zijn glansrol tegen Ajax ook nog eens aan de kant stond vanwege corona. Het kan niet anders of Menig heeft gedaan wat Jans in augustus adviseerde. Veel trainen. En veel luisteren. 'Zowel individueel als per linie werken wij veel met beelden, data en gesprekken', verklaart Jans. 'Op die manier proberen we iedereen bewust te maken van dat wat er wordt gevraagd op zijn specifieke positie. Ook met Queensy zijn we aan de slag gegaan. Voordat hij naar Twente kwam, heeft hij in Nantes een jaar niet gespeeld. Mentaal is hij daardoor misschien sterker geworden, maar voetballend heeft hij stilgestaan.'

Jans maakte Menig eerder twee seizoenen mee bij PEC Zwolle. 'Queensy had altijd de naam een leuke vleugelspits te zijn. Maar wil je in het topvoetbal doorgroeien, dan is leuk niet genoeg. Als vleugelspits moet je ook meedoen in het druk zetten, in de verdedigende arbeid, betrouwbaar zijn aan de bal. En het gaat om rendement, om doelpunten, maar ook om assists. Queensy is al op de helft, dus een ambitie mag best zijn dit seizoen qua goals in de dubbele cijfers te eindigen. En volgend seizoen wéér. Dan ben je op weg een goede vleugelspits te worden.' AZ is gewaarschuwd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Menig
Meer over Menig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.