Mendes da Silva zet voor tweede keer punt achter loopbaan

Reacties

David Mendes da Silva stopt als voetballer. De 34-jarige middenvelder gaat niet in op de aanbieding van Sparta Rotterdam om zijn aflopende contract te verlengen. Voordat hij vorige zomer bij de Rotterdammers aan de slag ging, was de voormalig international al enkele maanden gestopt.

Mendes da Silva zet voor tweede keer punt achter loopbaan

Mendes da Silva ging in 2013 voor drie jaar aan de slag bij het Griekse Panathinaikos, maar kondigde in oktober 2015 aan dat hij stopte om door te gaan als assistent-trainer. Op dat besluit kwam hij later terug door op amateurbasis bij Sparta, de club waar hij zijn loopbaan begon, te gaan spelen.

'Mijn rentree met Sparta in de Eredivisie was geweldig', zegt Mendes da Silva op de clubsite. 'De supporters waren mij nog niet vergeten en ik was hen ook niet vergeten. Dat we uiteindelijk het seizoen afsloten met directe handhaving was een mooi slot van mijn tijd als speler van Sparta. Ik bedank vanaf deze plaats nogmaals graag de staf, medewerkers en uiteraard de supporters!'

Mendes da Silva kan terugkijken op een rijke carrière. Via Sparta en NAC Breda kwam hij in 2006 terecht bij AZ, waar hij in 2009 landskampioen werd en de Johan Cruijff Schaal won. In die tijd speelde hij ook zeven interlands voor Oranje. Na periodes bij Red Bull Salzburg en Panathinaikos sloot Mendes da Silva af bij Sparta. Hij deed afgelopen seizoen in elf officiële duels mee. De club is nog in gesprek om hem in een andere functie te binden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.