Memphis zocht hard naar hattrick: 'Ik bewaar 'm voor de volgende keer'

Reacties

Memphis Depay was donderdagavond onmiskenbaar de grote man aan de zijde van Oranje. Met twee doelpunten en assists op Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk vervulde de aanvaller een hoofdrol in de 4-0 zege. Hij had wel het liefst een hattrick op zijn naam geschreven tegen Wit-Rusland.

Memphis zocht hard naar hattrick: 'Ik bewaar 'm voor de volgende keer'

'Als je er twee maakt, dan wil je altijd die derde. Mijn aanname was alleen niet helemaal goed. Ik bewaar 'm wel voor de volgende keer', sprak Memphis met een knipoog bij de NOS. Dat Oranje al vroeg tot scoren kwam tegen de Wit-Russen deed de ploeg goed, zag hij.

'De start was prima, als je zo begint gaat een avond vanzelf makkelijker. We zeiden het ook al tegen elkaar voor we naar buiten gingen: de eerste tien minuten wilden we gelijk op zoek naar dat doelpunt. Dan moet je ook een beetje geluk hebben', aldus Memphis.

Waar het bij zijn club Olympique Lyon niet helemaal crescendo loopt met Memphis, blonk hij donderdagavond juist uit als international. 'Ik denk dat ik daar niet zoveel over hoef te zeggen', reageerde de man van de avond. 'Ik geniet hier met de jongens en krijg vertrouwen van de trainer. Hij weet me te triggeren. Dit is een goede groep met een goede staf.'

'Voor mij is er niets veranderd bij Oranje, het is nog hetzelfde als de vorige keer toen ik met een heerlijk gevoel wegging. Dit moeten we zien vast te houden als team en iedereen heeft daar zijn aandeel in', sprak Memphis, die beaamde dat vorm soms iets ongrijpbaars is.

In de warming-up voor de wedstrijd leek het er nog even op dat het niet goed zat met de aanvaller. Hij ging naar de grond en bleef even liggen, met zijn hand bij zijn knie. Na de wedstrijd legde Memphis uit dat het niet heel ernstig was.

'Ik kreeg van Denzel (Dumfries, red.) per ongeluk een kleine tik tegen de bovenkant van mijn scheenbeen. Het was gelukkig niets serieus, maar deed wel even pijn. Aan de buitenkant zag het er waarschijnlijk serieus uit, maar dat was het niet', sprak Memphis glimlachend.

'Naast Memphis was ook Frenkie de Jong een lust voor het oog'
EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep C EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
8
7
0
1
30-7
+23
21
2
Nederland
8
6
1
1
24-7
+17
19
3
Noord-Ierland
8
4
1
3
9-13
-4
13
4
Wit-Rusland
8
1
1
6
4-16
-12
4
5
Estland
8
0
1
7
2-26
-24
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.