Memphis wordt eerste aankoop van Koeman bij Barcelona

Reacties

Memphis Depay gaat de overstap maken van Olympique Lyon naar Barcelona, waar hij weer gaat samenwerken met coach Ronald Koeman. De trainer van de Catalaanse grootmacht krijgt met de komst van de 26-jarige landgenoot zijn gewenste aanvallende versterking.

Memphis wordt eerste aankoop van Koeman bij Barcelona
© Pro Shots

Al sinds de aanstelling van Koeman bij Barcelona was Memphis een van de veelgenoemde namen. Duidelijk was immers dat het perspectief voor Luis Suárez verdwenen is.

Memphis beschikte bij Olympique Lyon over een contract tot medio 2021 en was daardoor ook haalbaar voor Barcelona. De Catalanen zullen dertig miljoen euro betalen voor de Nederlander. Voor Memphis ligt een contract tot medio 2024 klaar. Barcelona moet dan nog wel goedkeuring krijgen van de Spaanse bond, hetgeen tot nu toe niet het geval is. Zolang Barça niet aan alle financiële voorwaarden voldoet die behoren tot het door de overheid verstrekte coronanoodpakket, blijft dat zo.

Met zijn transfer naar Barcelona krijgt Memphis een nieuwe kans in de absolute internationale top. In 2015 haalde het Manchester United van toenmalig manager Louis van Gaal hem voor 34 miljoen euro op bij PSV, maar bij de Engelse recordkampioen kon hij nooit uitgroeien tot vaste waarde. Lyon trok hem in 2017 aan voor zestien miljoen euro en bij de Fransen zette hij de volgende stappen in zijn loopbaan. Hij kwam er tot 57 goals in 140 officiële duels.

Dat Memphis gegroeid was, bleek ook wel in het Nederlands elftal. Onder Koeman groeide de aanvaller uit tot een van de bepalende spelers. In totaal staat de voormalige PSV'er nu op 54 interlands en negentien goals. Achttien caps en elf treffers liet hij noteren met Koeman aan het Oranje-roer. In het verleden had Koeman ook al geprobeerd Memphis naar Southampton en later ook Everton te halen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.