Memphis wil productie opschroeven bij Lacazette-loos Lyon

Reacties

Met het vertrek van Alexandre Lacazette heeft Olympique Lyon in aanvallend opzicht een flinke jas uitgedaan. Memphis Depay wil komend seizoen een deel van het gat dat de spits heeft achtergelaten opvullen, bij de club waar hij zich inmiddels helemaal op zijn plek voelt.

Memphis wil productie opschroeven bij Lacazette-loos Lyon

Lyon verkocht Lacazette deze zomer aan Arsenal en leverde daarmee 28 competitiegoals en zeven Europese treffers in. Memphis ziet het als zijn taak om in ieder geval een deel van die weggevallen productie voor zijn rekening te nemen. 'Ik heb zin in het nieuwe seizoen, en hoop dat ik wat meer doelpunten kan gaan maken', sprak hij op een persconferentie in aanloop naar het oefenduel met Internazionale van maandagmiddag.

Memphis stapte in de zomer van 2015 over van PSV naar Manchester United, maar kwam daar op een dood spoor te zitten. In januari verhuisde hij vervolgens naar Lyon om zijn loopbaan weer op gang te helpen. Zijn eerste halfjaar in Frankrijk was goed, hij kwam in zeventien competitieduels tot vijf doelpunten en zeven assists. Daartussen zat ook het Frans doelpunt van het jaar, in de thuiswedstrijd tegen Toulouse.

Maar Memphis wil meer, zo verklapte hij zondag. 'Ik denk dat mijn eerste halfjaar goed was. Ik had wat tijd nodig om te wennen aan de manier van spelen en mijn ploeggenoten en de trainer te leren kennen. Het was voor mij belangrijk om weer in vorm te komen en weer veel wedstrijden te spelen. Dan voel ik me op mijn best.'

Van zijn stap naar Lyon heeft hij dan ook geen enkele spijt. 'We hebben een goede selectie, met veel getalenteerde, jonge spelers die elkaar naar een hoger niveau helpen. Ik ben ook een van die jongelingen die zich graag wil laten zien bij een zeer grote club in de Ligue 1, want dat is dit. Ik hoor inmiddels echt bij Lyon, de club is mijn familie geworden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.