Memphis werkt hard aan rentree: 'Hij wil heel graag spelen tegen Juventus'

Reacties

Olympique Lyon heeft nog altijd goede hoop dat Memphis Depay zijn in 2021 aflopende contract verlengt. Voorzitter Jean-Michel Aulas sluit bovendien niet uit dat de Oranje-international dit seizoen nog in actie komt voor de Franse club.

Memphis werkt hard aan rentree: 'Hij wil heel graag spelen tegen Juventus'
© Pro Shots

De Ligue 1 is weliswaar beëindigd, maar in de Champions League komt Lyon mogelijk nog in actie mits dat toernooi in de zomer alsnog wordt hervat. Aulas denkt dat Memphis in dat geval mee kan doen in de return tegen Juventus, dat de heenwedstrijd in de achtste finale op 26 februari met 1-0 verloor.

Memphis was er toen al niet meer bij door zijn zware knieblessure, maar heeft hard gewerkt aan zijn terugkeer. 'Zijn doel was om te spelen op het EK, maar dat is uitgesteld', weet Aulas. 'En hij wil ook heel graag spelen in de return van de achtste finale tegen Juventus en mogelijk ook de kwartfinale en de Coupe de la Ligue-finale.'

Contract
Aulas deed zijn uitspraken in gesprek met persureau AFP en ging ook nog maar eens in op de contractsituatie van Memphis. Het is nog altijd niet uitgesloten dat de 26-jarige aanvaller zijn verbintenis verlengt, wat de noodzaak tot een transfer zou wegnemen. De club heeft daarover nog steeds contact met zijn zaakwaarnemers.

Zelf staat Aulas bovendien regelmatig in contact met Memphis. 'Hij heeft me altijd verteld dat als het in het belang van ons beiden is, hij graag wil verlengen. Op dit moment zijn er geen nieuwe ontwikkelingen, het uitgangspunt is onveranderd.' Tot nu toe weigerde Memphis zijn contract te verlengen.

Aulas vertelde daarbij dat Memphis zich eerst wilde richten op zijn rentree. Later sprak de Lyon-preses de vrees uit dat de Oranje-international wil vertrekken bij de club, nu een ticket voor Europees voetbal er door de beëindiging van het Franse seizoen er via de competie in ieder geval niet in zit. 

Toekomst Memphis: van AS Roma tot Chelsea, voor welke club moet hij kiezen?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.