Na de moeizame start van het seizoen begint Olympique Lyon zijn draai te vinden. Zondag boekten Memphis Depay en zijn ploeggenoten hun vijfde zege in de laatste zes competitieduels. De Oranje-international vervulde tegen Stade Reims een belangrijke rol, onder meer met de assist bij de openingstreffer.

Olympique Lyonnais
3 - 0
Reims
Reims

Memphis kapte in de 22ste minuut op de linkerflank naar zijn rechterbeen en draaide de bal met veel gevoel richting de tweede paal, waar Karl Toko Ekambi precies op tijd arriveerde om zijn vijfde treffer van het seizoen te laten aantekenen. Tien minuten later was de Nederlandse aanvaller het slachtoffer van een harde overtreding van Moreto Cassamá, die direct rood kreeg.

Tegen de tien spelers van Reims liep Lyon na rust uit naar een ruime overwinning. Vier minuten na rust verdubbelde Bruno Guimarães de marge met een van richting veranderd schot, halverwege de tweede helft schoot Moussa Dembélé de 3-0 binnen op aangeven van Toko Ekambi. Wetende dat de drie punten in de tas waren, haalde trainer Rudi Garcia daarna Memphis naar de kant.

De aanvoerder van Lyon kon met een tevreden gevoel plaatsnemen op de bank. Niet alleen omdat hij zelf een maand na zijn treffer tegen AS Monaco weer eens belangrijk was voor zijn club, maar ook omdat Lyon zijn opmars op de ranglijst vervolgt. De laatste weken morste het immers alleen punten tegen Lille (1-1), waardoor het koploper Paris Saint-Germain is genaderd tot twee punten.

De kampioen van Frankrijk morste zaterdag nog punten tegen Girondins Bordeaux en is over twee weken de tegenstander van Lyon in de Ligue 1. Het belooft een interessante confrontatie te worden voor Memphis en zijn ploeggenoten, die eerder deze maand nog het verkapte verwijt kregen van hun aanvoerder dat de mentaliteit om prijzen te winnen ontbreekt bij Les Gones