Memphis trefzeker tijdens eerste minuten in Barcelona-shirt

Reacties

Memphis Depay heeft zaterdag zijn eerste goal gemaakt in dienst van Barcelona. De nieuweling in de ploeg van trainer Ronald Koeman benutte een penalty in de oefenwedstrijd tegen Girona, die met 3-1 werd gewonnen.

Memphis trefzeker tijdens eerste minuten in Barcelona-shirt
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
3 - 1
Girona
Girona

Koeman had tegen tweededivisionist Girona weer meer te kiezen. Ten opzichte van het eerste oefenduel met Gimnàstic (4-0) keerden onder anderen Frenkie de Jong, Antoine Griezmann en Clément Lenglet terug in de wedstrijdselectie. Memphis zat voor het eerst op de bank nadat hij donderdag officieel werd gepresenteerd.

Sergiño Dest, Riqui Puig en Gerard Piqué stonden opnieuw in de basis. Dat gold ook voor Rey Manaj, die drie keer scoorde tegen Gimnàstic. De 24-jarige Albanees die vorig jaar overkwam van Albacete en speelt in Barcelona B zorgde tegen Girona voor de 2-0 op aangeven van Nils Mortimer. Piqué had eerder de score geopend door een penalty te benutten.

Zo moet Barcelona met Memphis en Messi gaan spelen

Een nieuwe hattrick zat er niet in voor Manaj, want hij viel na ruim een half uur uit met een blessure. Daardoor moest Memphis vervroegd aan de warming-up beginnen en viel hij vlak voor rust al in. Voor de Nederlander was het zijn officieuze debuut voor de Catalanen. Vlak voordat Memphis het veld betrad, deed Girona via een Panenka-penalty van Samu Saiz iets terug: 2-1.

Nadat Memphis in de tweede helft stuitte op keeper Juan Carlos voerde Koeman enkele wissels door. Frenkie de Jong maakte zijn rentree, net als Griezmann en Lenglet. Een andere invaller, Miralem Pjanic, was met een schot tegen de lat dicht bij de 3-1. Memphis maakte die derde treffer uiteindelijk alsnog. Na een handsbal van Girona legde de aanvaller aan vanaf elf meter en vuurde raak in de linkerbovenhoek. Daarmee werd de eindstand bepaald.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.