Memphis oogst lof bij productieve comeback: 'Op alle vlakken goed'

Reacties

Memphis Depay heeft een sterke comeback bij Olympique Lyon achter de rug. Trainer Rudi Garcia prees zijn aanvaller na het vriendschappelijke duel van woensdag.

Memphis oogst lof bij productieve comeback: 'Op alle vlakken goed'
© Pro Shots

Sinds hij een zware knieblessure opliep in de wedstrijd tegen Stade Rennes in december had Memphis zich niet meer kunnen laten zien binnen de lijnen. In het oefenduel met amateurclub Us Port Valais liet de Oranje-international met onder andere vier treffers zien dat hij de fysieke problemen achter zich heeft gelaten.

'Ik ben tevreden met de serieuze benadering van alle spelers. Ze hebben de tegenstander gerespecteerd en moesten hun best doen', zei Garcia na de 12-0. De trainer was te spreken over Memphis. 'Hij was op alle vlakken goed, door simpel te spelen. Er is veel tevredenheid over zijn terugkeer. Hij kan van grote waarde zijn.'

Garcia keek daarmee vooruit naar de finale om de Coupe de la Ligue (31 juli tegen PSG) en het vervolg van de Champions League in augustus. Aanvankelijk zou Memphis die door zijn knieblessure niet halen, maar door het corona-uitstel is de Oranje-international toch beschikbaar.

Zaterdag is een volgende vriendschappelijke wedstrijd voor Lyon, al is de vraag of Memphis dan weer in actie komt. 'Er zal een ander team staan tegen OGC Nice', zei Garcia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.