Memphis maakt nog geen indruk: 'Wat hij laat zien, is niet genoeg'

Reacties

Cody Gakpo neemt grote complimenten in ontvangst in de pauze van de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Qatar. De aanvaller van PSV kwam ook in zijn derde WK-duel tot scoren, waarmee hij de eerste Nederlandse speler ooit werd die scoorde in alle groepswedstrijden op een mondiale eindronde.

Memphis maakt nog geen indruk: 'Wat hij laat zien, is niet genoeg'
© NOS
Nederland
Nederland
2 - 0
Qatar
Qatar

Na een combinatie door het midden met Davy Klaassen en Memphis Depay schoot Gakpo vanaf de rand van het strafschopgebied overtuigend raak.  'Hij is de enige die echt in vorm is', merkte Rafael van der Vaart op. 'Het is een heel mooie combinatie. Het lijkt eerst alsof de bal geblokt gaat worden, maar uiteindelijk komt het mooi uit.' Marco van Basten trok dezelfde conclusie. 'Het valt net goed. Hij schiet hem wel heel beheerst in.

Gakpo vormt een aanvalskoppel met Memphis, die voor het eerst dit WK een basisplaats heeft. Van Basten 'is nog op zoek' naar Memphis. 'Hij moet beter. Wat hij tot nu toe laat zien, is niet genoeg. Hij is natuurlijk teruggekomen van een blessure. Hij werkt hard en doet zijn best, maar het zit hem nog niet mee.' Ook De Roon krijgt wat kritiek in de studio van de NOS. De middenvelder heeft ook voor het eerst op het WK een basisplek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik vond De Roon heel slecht in het eerste halfuur', stelde Van der Vaart. 'Hij gaf heel veel foute passes, dat was opvallend. Hij zei zelf in een interview dat het geen goed teken is als hij opvalt en dat deed hij wel. Daarna herstelde hij zich wel een beetje.' Het is de bedoeling dat De Roon ervoor zorgt dat De Jong wat beter tot zijn recht komt en dat lijkt wel te gebeuren, merkte Van der Vaart op.

'Frenkie durft nu wat meer naar voren te gaan en de bal daar te krijgen. Daar hebben we zijn creativiteit wel nodig en had hij wat goede acties, al kwam het er niet helemaal uit. Het ziet er wat beter uit als Frenkie meer voorin speelt en daar combineert. Over het geheel is het nog geen grote verbetering.' Van der Vaart zei te hopen op wissels na de pauze. 'Tegen zo'n ploeg heb je voetballers nodig. De Roon komt nu te veel aan de bal. Je moet iemand hebben die de bal wel kan geven, zoals Berghuis of Xavi Simons. Dit moet gewoon 3-0 of 4-0 worden.'

Volg alle ontwikkelingen rondom Nederland - Qatar in de VI Live:

Wereldkampioenschap

Stand Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.