Memphis: 'Maakt me echt niet uit dat ze me een rebel noemen'

Reacties

Memphis Depay heeft genoten van zijn eerste week als Barcelona-speler. De aanwinst vertelt in Spanje geen problemen te hebben met zijn imago.

Memphis: 'Maakt me echt niet uit dat ze me een rebel noemen'
© Pro Shots

De Oranje-international werd vorige week officieel gepresenteerd door Barça en speelde afgelopen zaterdag zijn eerste wedstrijd voor de Catalanen. Ronald Koeman liet Memphis invallen in het vriendschappelijke duel met Girona en de nieuwkomer scoorde vlak voor tijd vanaf de strafschopstip, om zo de eindstand op 3-1 te bepalen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spaanse journalisten is het opgevallen dat de 27-jarige aanvaller zichzelf met veel zelfvertrouwen presenteert. Sprake van twijfel lijkt er niet bij Memphis, die in een interview met Sport wordt voorgelegd dat hij ook het imago van een rebel heeft.

'Het maakt me echt niets uit dat ze me een rebel noemen. Om eerlijk te zijn zie ik dat ook als positiefs voor op het veld. Zou Suárez zo vaak gescoord hebben en veel titels gewonnen hebben als hij een lieverd was geweest? Ik begrijp niet waarom "rebels" als iets negatiefs gezien wordt.'

Met zijn nieuwe club werkt Memphis toe naar de start van het nieuwe La Liga-seizoen. Zaterdag staat een oefenduel met VfB Stuttgart op het programma. Daarna volgen nog vriendschappelijke wedstrijden tegen Red Bull Salzburg en Juventus. Op 15 augustus begint voor Barça de competitie met een thuiswedstrijd tegen Real Sociedad.

Memphis voelt zich in ieder geval al thuis in Camp Nou: 'Ik voel me goed en voel me bevoorrecht dat ik hier mag zijn. Ik ben geweldig ontvangen. Natuurlijk is het vermoeiend om veel interviews te moeten doen en naar veel bijeenkomsten te moeten gaan, maar ik doe dat geduldig en met energie. Ik heb genoten van mijn eerste week en mijn eerste wedstrijd.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.