Memphis geniet van Barça-debuut: 'Dit is geweldig'

Memphis Depay heeft zich vermaakt tijdens zijn eerste minuten in het shirt van Barcelona. De 27-jarige aanvaller viel zaterdag tijdens een oefenwedstrijd tegen Girona (3-1) in en scoorde in de slotfase door een strafschop te benutten.

'Dit is geweldig, ik ben erg blij om in dit shirt te mogen spelen en mijn eerste minuten te maken', sprak Memphis tegenover het clubkanaal. 'Ik heb ervan genoten. De fans waren enthousiast en energiek en ik vond het leuk ze te zien in het stadion. Ik ben erg gelukkig.'

Memphis weet dat er nu veel van hem wordt gevraagd. 'Dat is logisch bij een club als Barcelona, daar verwacht iedereen veel van elkaar. Ik werk hard en hoop veel mooie momenten mee te maken. Ik voetbal omdat ik de mensen wil vermaken.'

Barça oefende tegen Girona in het Estadi Johan Cruyff. Memphis hoopt snel in Camp Nou te staan. 'Dat we hier starten is prima, maar ik weet zeker dat het fantastisch gaat zijn in Camp Nou. Ik probeer mijn energie over te brengen op het team. Ik wil voor creativiteit zorgen, probeer vaak tussen de linies te spelen en wil voor veel goals en assists zorgen.'

Koeman
Trainer Ronald Koeman was tevreden met het optreden van Memphis. 'Hij speelde iets langer dan gepland, maar hij is een speler met veel kwaliteit die dat kan. Hij heeft dat ook in delen van de wedstrijd laten zien. Dat is belangrijk, want in de posities voorin is het belangrijk om concurrentie te hebben.'

Gezien de fase waarin Barça zich nu bevindt vond Koeman het een prima oefenwedstrijd. Girona was pas de tweede tegenstander in de voorbereiding. 'Het ritme was al goed en Girona is een sterke tegenstander. De internationals zullen beetje bij beetje meer minuten krijgen, zeker als we dichter bij de competitiestart komen.'