Memphis en Wijnaldum trainen weer volop mee bij Oranje

Reacties

Waar bondscoach Ronald Koeman Virgil van Dijk (persoonlijke omstandigheden), Ryan Babel (blessure) en de geschorste Marten de Roon moet missen tegen Estland, daar was er ook goed nieuws op de training van maandag. Memphis Depay en Georginio Wijnaldum trainden allebei weer vol met de groep mee.

Memphis en Wijnaldum trainen weer volop mee bij Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
5 - 0
Estland
Estland

Eigenlijk had Memphis zelf gewoon aan de aftrap willen verschijnen in en tegen Noord-Ierland, maar Koeman nam de aanvaller van Olympique Lyon in bescherming. 'Voor Memphis stond er de laatste dagen al een groot vraagteken bij zijn naam. Ik heb hem vrijdag gesproken en besloten om hem in bescherming te nemen. Hij is fit en wil spelen, maar mijn gevoel was: niet doen. Voor dinsdag is het een stuk makkelijker', zei de Oranje-bondscoach voor aanvang van het EK-kwalificatieduel met Noord-Ierland.

Wijnaldum deed tegen de Noord-Ieren eveneens niet mee, maar ook de Liverpool-middenvelder deed tijdens de training van maandagochtend weer volop mee met de groepstraining. 'Wijnaldum is nog niet sterk genoeg. Afgelopen weekend was hij al ziek, maar speelde hij wel met medicatie. Hij zit wel op de bank, zodat ik hem achter de hand heb', verklaarde Koeman afgelopen weekend. 

In het thuisduel met Estland, de laatste wedstrijd in de EK-kwalificatiereeks, lijkt het tweetal dus gewoon weer fit genoeg om te spelen. Die wedstrijd wordt dinsdag om 20.45 uur gespeeld in de Johan Cruijff Arena. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lees hier alles over de EK-poule waar Oranje in terecht kan komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.