Memphis en Tete laten zege uit handen glippen in zwaarbeladen derby

Olympique Lyon heeft thuis in de Derby du Rhône tegen Saint-Étienne voor de vijfde keer op rij in de competitie niet weten te winnen. De ploeg van Memphis Depay en Kenny Tete stond lang met 1-0 voor, maar gaf de winst in de slotminuut uit handen.

Eerder dit seizoen werd de derby nog ontsierd door rellen en provocaties. Depay en Tete waren die avond in november nog belangrijk met respectievelijk een goal en een assist, maar zondag hadden beide Nederlanders geen aandeel in het scoreverloop.

Hoewel Lyon afgelopen donderdag in de Europa League met 0-1 van Villarreal won, waren de resulaten in de competitie de afgelopen weken niet om over naar huis te schrijven. In de laatste vier wedstrijden werd slechts één punt gepakt.

De 1-0 van Lyon kwam van Mariano Díaz en viel al vroeg in de wedstrijd. De spits controleerde op schitterende wijze een lange bal van Marcelo en schoot vervolgens uit de draai knap binnen. Memphis begon in de basis bij Lyon. Tete begon op de bank, maar viel in de 35ste minuut al in doordat Rafael met een blessure naar de kant moest.

Nadat de eerste helft nog voor Lyon was, groeide de uitploeg in de loop van de wedstrijd. Saint-Étienne creëerde steeds meer kansen en werd daar pas in de blessuretijd voor beloond. Rmy Cabella trok de bal terug waarop Mathieu Debuchy eenvoudig raakschoot: 1-1.

Lyon-sterspeler Nabil Fekir viel halverwege de tweede helft nog geblesseerd uit en werd vervangen door Mouctar Diakhaby. Door het gelijkspel staat Lyon nu vijf punten achter op nummer drie Marseille, dat later vanavond nog in actie komt tegen PSG.