Memphis duwt scheidsrechter en levert assist bij zege op Benfica

Memphis Depay heeft zich laten zien in het eerste duel van Olympique Lyon in het toernooi om de International Champions Cup. De aanvaller leverde tegen Benfica een assist en ontsnapte aan rood toen hij de scheidsrechter een duw gaf. Lyon won de wedstrijd met 2-3.

Memphis was een hoofdrolspeler in de eerste helft. De Nederlander zorgde met een paar goede schoten en individuele acties voor gevaar en kreeg het twintig minuten voor rust na een op hem gemaakte overtreding aan de stok met de arbiter. Die kreeg een duw van Memphis, maar liet de aanvaller op het veld staan. Memphis kwam met slechts een gele kaart goed weg.

Dit bracht Memphis in staat om vier minuten voor rust de openingstreffer voor te bereiden. Uit een hoekschop van de voormalig PSV'er kopte Marcelo (ook ex-PSV) raak. Bertrand Traoré maakte er kort voor de onderbreking ook nog 0-2 van en dus leek Lyon op rozen te zitten. Benfica kwam in de tweede helft echter terug tot 2-2, via een ietwat gelukkige treffer van Pizzi en een eigen goal van Marcelo.

Benfica was in de tweede helft heer en meester en probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken. Tegen de verhoudingen in ging Lyon er echter met de zege vandoor. Op het moment dat Kenny Tete ('66) en Memphis ('75) al naar de kant waren gehaald, tikte Martin Terrier de 2-3 binnen. Benfica wist zich nu niet nog eens terug te knokken, ondanks zeven minuten blessuretijd, en ging zodoende onderuit.

Lyon speelt tijdens het toernooi om de International Champions Cup nog tegen Internazionale (zaterdag) en Chelsea (volgende week donderdag). De competitie begint voor Memphis en Tete op zondag 12 augustus thuis tegen Amiens.