Memphis, De Ligt en De Jong in prestigieuze top 100

Reacties

De Engelse kwaliteitskrant The Guardian stelt zoals elk jaar z'n top 100 van beste voetballers van het kalenderjaar samen. In ieder geval zijn er dit keer drie Nederlanders die een plekje hebben op deze prestigieuze lijst.

Memphis, De Ligt en De Jong in prestigieuze top 100

Afgelopen twee jaar hield Arjen Robben, in de onderste helft van de lijst, de Nederlandse eer hoog op de lijst van The Guardian. In de editie over het jaar 2018 is de Nederlandse vertegenwoordiging flink gegroeid. Bij het bekendmaken van de nummer 71 tot en met 100 werd duidelijk dat Memphis Depay als nummer 84 voorlopig de hoogst genoteerde Oranje-international is.

De aanvaller van Olympique Lyon weet twee landgenoten kort achter zich. Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong staan respectievelijk 89ste en 92ste op de lijst van de honderd beste voetballers, zoals die is samengesteld op basis van de mening van de nodige oud-voetballers en journalisten uit binnen- en buitenland. Ook Hirving Lozano behoort tot de lijst. De Mexicaanse aanvaller van PSV blijft als nummer 98 onder anderen Mesut Özil voor. Later worden de eerste zeventig bekendgemaakt, waarbij onder anderen Virgil van Dijk de Oranje-afvaardiging kan vergroten.

Bij de vrouwen scoort Oranje beduidend beter in de lijst van The Guardian. Lieke Martens (9) en Vivianne Miedema (15) staan bij de beste vijftien speelsters ter wereld. De Deense Pernille Harder voert de lijst aan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.