'Megatransfer Messi naar Chelsea klapte op laatste moment in 2014'

Reacties

Afgelopen zomer was niet de enige keer dat Lionel Messi dicht bij een vertrek bij Barcelona was. In 2014 scheelde het weinig of hij had een transfer naar Chelsea gemaakt. Dat schrijft Sky Sport Italia-journalist Gianluca Di Marzio in zijn nieuw uitgebrachte boek Grand Hotel Calciomercato over onvertelde verhalen van de transfermarkt.

'Megatransfer Messi naar Chelsea klapte op laatste moment in 2014'
© Pro Shots

Di Marzio vertelt in zijn publicatie in geuren en kleuren over de bijna geslaagde poging van José Mourinho om Messi in de winter van 2014 naar Chelsea te halen. De Argentijnse aanvaller was op dat moment verwikkeld in een belastingzaak met de Spaanse regering en heeft zelf al eens toegegeven dat hij daar zo'n buikpijn van kreeg dat hij op dat moment serieus overwoog om te vertrekken bij Barcelona.

Het verhaal gaat dat Messi zelf het balletje aan het rollen bracht en zijn oude ploeggenoot Deco (tevens oud-speler van Chelsea), op dat moment al gestopt, en een vriend inschakelde om contact te zoeken met Chelsea. Het idee om op Stamford Bridge te voetballen en in Londen te wonen, staat de sterspeler van Barcelona wel aan. Een videogesprek met José Mourinho, die in hoog aanzien staat bij Messi, doet de rest.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na een vervolgafspraak op het hoofdkwartier van Chelsea lijkt niets een pikante transfer in de zomer van 2014 nog in de weg te staan. De Londenaren zijn in staat de afkoopsom van 250 miljoen euro te betalen en Messi krijgt een netto jaarsalaris van ruim vijftig miljoen euro. Er is alleen nog één belangrijk persoon die niet op de hoogte is van de deal: zijn vader Jorge, nog niet bekend met de vertrekwens van zijn zoon.

Als Messi senior via Cesc Fabregas en Deco lucht krijgt van de op handen zijnde transfer naar Chelsea, belt hij zijn zoon op om uitleg te vragen. 'Ik weet niet waar je het over hebt, ik zweer het', zou de sterspeler van Barcelona hebben gezegd. De megadeal klapt, alsof er nooit iets is gebeurd. En Messi, die in 2013 volgens hetzelfde verhaal ook werd benaderd door Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez, bleef in Camp Nou.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.