Megatransfer Mbappé lijkt na verhoogd bod Real Madrid kwestie van tijd

Reacties

Paris Saint-Germain maakte goed duidelijk dat het Kylian Mbappé niet wilde laten gaan, maar de toptransfer van de aanvaller naar Real Madrid lijkt er nu alsnog van te gaan komen. Real heeft het bod op Mbappé verhoogd, tot 170 miljoen euro plus 10 miljoen aan mogelijke bonussen, en volgens Marca wijst alles erop dat dit voorstel geaccepteerd zal gaan worden.

Megatransfer Mbappé lijkt na verhoogd bod Real Madrid kwestie van tijd
© Pro Shots

De 22-jarige Mbappé staat al een behoorlijke tijd op de verlanglijst van Real-voorzitter Florentino Pérez, die deze week dan eindelijk in actie kwam. Hij bracht in eerste instantie een bod van 160 miljoen euro uit. Een enorm bedrag, zeker voor een speler die nog maar een contract voor een jaar heeft, maar bij PSG vond men het niets. 'Het is nog minder dan wij in 2017 voor hem hebben betaald', mopperde technisch directeur Leonardo.

Tijdens de Champions League-loting van donderdagavond werd Nasser Al-Khelaïfi, de voorzitter van PSG, uiteraard gevraagd naar de ontwikkelingen. Hij maakte duidelijk dat het standpunt van zijn club niet was veranderd en dat PSG Mbappé niet wilde laten gaan. Real weigerde echter om de handdoek in de ring te gooien en kwam donderdagavond met een verhoogd bod; ook al werd eerder beweerd dat de Spanjaarden dit niet wilden gaan doen.

Volgens Marca zal PSG het voorstel gaan accepteren. De club zou zich erbij hebben neergelegd dat Mbappé alleen nog maar voor Real wil spelen en dat een deal voor alle partijen het beste zou zijn. Marca claimt dat de deal deze vrijdag zelfs al officieel gemaakt zou kunnen worden. Zover gaan ze in de Franse berichtgeving overigens nog niet: L'Équipe heeft begrepen dat Real zijn bod best nog eens een keer zou kunnen gaan verhogen. Het Franse sportmedium denkt wel, net als Marca, dat de transfer ervan zal gaan komen. 'Mbappé staat voor de deur bij Real', zo kopt L'Équipe deze vrijdag op zijn voorpagina.

Mbappé speelt sinds 2018 voor PSG, dat de aanvaller destijds voor 180 miljoen euro overnam van AS Monaco. In 174 wedstrijden voor de club maakte hij 133 doelpunten. PSG wilde het contract van Mbappé graag openbreken, maar de aanvaller stond daar niet voor open. De Fransman heeft zijn zinnen gezet op een verhuizing naar Spanje en lijkt nu zijn zin te gaan krijgen.

'Al het geld van Real Madrid gaat naar project-Mbappé'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.