Megatransfer in de maak: Manchester United verhoogt bod op Sancho

Reacties

Manchester United heeft zijn bod op Jadon Sancho verhoogd naar 85 miljoen euro. Dat meldt de BBC. Volgens de omroep rekent men er op Old Trafford op dat er een deal in de maak is.

Megatransfer in de maak: Manchester United verhoogt bod op Sancho
© Pro Shots

United en Borussia Dortmund zijn nu al een tijdje met elkaar in gesprek over de 21-jarige Sancho, die zelf met de Engelse ploeg deelneemt aan het EK. Verder dan een korte invalbeurt in de laatste groepswedstrijd tegen Tsjechië kwam de aanvaller overigens nog niet: tegen Kroatië zat hij niet eens bij de selectie, tegen Schotland mocht hij niet invallen.

United wil Sancho erg graag hebben en de vleugelflitser heeft naar verluidt al een persoonlijk akkoord bereikt met de Engelse recordkampioen. Nu moeten de clubs het nog eens zien te worden en het begint er steeds meer op te lijken dat dit gaat lukken. De vraagprijs van Dortmund ligt op 95 miljoen euro, maar na het verhoogde bod denkt men bij United dat witte rook nabij is.

Met de naderende toptransfer maakt United overigens niet alleen Dortmund, maar ook stadgenoot Manchester City een stuk rijker. De buurman van United ontvangt vijftien procent van de transfersom die de bij City opgeleide aanvaller oplevert. Dortmund pikte Sancho in de zomer van 2017 voor een kleine acht miljoen euro op uit de jeugdopleiding van City.

In vier jaar tijd speelde Sancho 137 wedstrijden voor Dortmund. Daarin was hij goed voor vijftig doelpunten. Mocht United de vraagprijs van Dortmund op tafel leggen, dan wordt Sancho net niet de duurste aankoop uit de geschiedenis van de club: United betaalde eerder 105 miljoen euro aan Juventus voor de terugkeer van Paul Pogba.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.