Megaschorsing dreigt voor Messi na tirade over corruptie

Reacties

De tirade van Lionel Messi na de gewonnen troostfinale op het toernooi om de Copa América krijgt vermoedelijk nog een staartje. De Argentijn haalde uit naar de arbitrage en trok de integriteit van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond in twijfel, waardoor hij nu moet vrezen voor een fikse straf.

Megaschorsing dreigt voor Messi na tirade over corruptie

Messi kreeg in de wedstrijd tegen Chili, om de derde plaats op het toernooi, een merkwaardige rode kaart. De aanvaller kreeg het na een onschuldig duel aan de stok met de agressieve Gary Medel en scheidsrechter Mario Díaz de Vivar stuurde beide kemphanen naar de kant. De VAR zag geen reden om de beslissing van de arbiter terug te draaien.

De gefrustreerde Messi weigerde om na afloop van de 2-1 overwinning zijn bronzen medaille op te halen en maakte in de mixed zone van zijn hart geen moordkuil. 'Ik ben heel erg boos, want ik verdiende die rode kaart niet', brieste de sterspeler van Argentinië. 'We verlaten dit toernooi met het gevoel dat we gewoon niet in de finale mochten komen. Ik heb het al eerder gezegd: er is een boel corruptie binnen de scheidsrechterswereld.'

Messi werd op dit moment al geconfronteerd met een mogelijke schorsing. 'Ze doen maar, de waarheid moet naar buiten komen', vervolgde de woedende aanvaller. 'De Copa is zo ingericht dat Brazilië moet winnen. Ik hoop dat de VAR en de scheidsrechter er niet voor zorgen dat Peru in de finale niet kan strijden, maar dat is onrealistisch.' Brazilië won de Copa-finale zondag met 3-1.

De voetbalbond van Zuid-Amerika (CONMEBOL) kwam al snel na de uitspraken van Messi met een statement en noemde de tirade van de Argentijn "onacceptabel". Vermoedelijk blijft het daar niet bij. AS dook in de regels van de CONMEBOL, dat erom bekendstaat dat het hard optreedt bij beledigingen en (valse) beschuldigingen aan het adres van de bond. Volgens het Spaanse dagblad dreigt voor Messi een schorsing van liefst twee jaar.

Mocht Messi deze straf inderdaad krijgen, dan zal hij de kwalificatiereeks voor het WK van 2022 in Qatar moeten missen. Ook kan hij in dat geval niet meedoen aan het Copa América-toernooi van volgend jaar. Dit zou extra pijnlijk zijn voor Messi, aangezien deze eindronde wordt georganiseerd in Argentinië en Colombia.

'Belachelijke arbiters op Copa, maar Messi heeft zich echt misdragen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.