Megadeal Eredivisie met Fox en mediamagnaat Murdoch

De Eredivisieclubs hebben een megadeal afgesloten met het Amerikaanse tv-netwerk Fox van mediamagnaat Rupert Murdoch. Voor de komende twaalf seizoenen zijn de uitzendrechten voor in totaal één miljard euro verkocht.

Megadeal Eredivisie met Fox en mediamagnaat Murdoch

Dagblad De Telegraaf opent woensdagochtend vanuit Londen met het opmerkelijke bericht. De komende twaalf jaar komt er volgens de krant 960 miljoen euro in het laatje. Het houdt in dat de achttien Eredivisieclubs jaarlijks gemiddeld tachtig miljoen euro gaan opstrijken.

De jaarlijkse gage loopt op van zestig miljoen euro dit seizoen naar uiteindelijk honderd miljoen euro in de laatste jaren van het contract. Bovendien kocht Murdoch de schuld van zestig miljoen euro van Eredivisie Live af.

Eredivisie Live houdt wel 49 procent van de aandelen in handen. Voorlopig zal de zender waarop de live-uitzendingen te zien zijn, ook nog zo heten. Wat de gevolgen zijn voor de NOS, dat komend seizoen nog de samenvattingen in de huiskamer brengt, is vooralsnog niet bekend.

De verwachting is echter dat op een zeker moment ook in Nederland de naam Sky wordt geïntroduceerd. In Duitsland, Engeland en Italië is deze naam al gelieerd aan de live-beelden van de Bundesliga, de Premier League en de Serie A. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's