Meevaller voor Vitesse: Openda kan toch rol spelen tegen Anderlecht

Reacties

Loïs Openda moet nog één Europese wedstrijd van Vitesse missen vanwege zijn rode kaart in het eerste duel met Dundalk FC. Vitesse heeft van de UEFA bevestigd gekregen dat het licht daarna weer op groen staat voor de 21-jarige Belg.

Meevaller voor Vitesse: Openda kan toch rol spelen tegen Anderlecht
© Pro Shots

Openda kreeg in de slotfase van de eerste wedstrijd tegen Dundalk rood. De aanvaller ging in de fout door na te trappen en miste daardoor al de return in Ierland, die door Vitesse met 1-2 gewonnen werd. Door die zege plaatste Vitesse zich voor de volgende ronde in de Conference League. Anderlecht is de laatste horde op weg naar de groepsfase.

Door zijn schorsing van twee duels is Openda in de uitwedstrijd tegen Anderlecht van komende donderdag nog niet inzetbaar. De aanvaller die vorig seizoen in de Eredivisie tien keer scoorde, is bij de return in Arnhem op 26 augustus wel inzetbaar.

De schorsing geldt vanzelfsprekend alleen voor Europese wedstrijden. Openda kan dus zondag spelen in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, dat is voor Vitesse het eerste duel in het nieuwe Eredivisie-seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.