Meeste aanvoerders achter KNVB: 'Uitspelen mits veilig'

Reacties

De Centrale Spelersraad (CSR) is donderdag bijeengekomen naar aanleiding van de discussie over het stopzetten van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Tijdens dat overleg kwam naar voren dat de CSR zich unaniem schaarde achter de opstelling van de KNVB om de deur voor het uitspelen van de competitie nog niet dicht te gooien.

Meeste aanvoerders achter KNVB: 'Uitspelen mits veilig'
© Pro Shots

Ajax-directeur Marc Overmars stelde woensdag in De Telegraaf dat spelers bang zouden zijn. De CSR kwam donderdag echter tot de conclusie dat de spelers bereid zijn om de profcompetities uit te spelen, indien hun veiligheid en gezondheid gewaarborgd kan worden.

Vervolgens heeft de centrale spelersraad de aanvoerders van in het betaalde voetbal gebeld om hen te vragen naar hun positie. 'De meeste aanvoerders binnen de Eredivisie zijn het volledig eens met de CSR', zegt de spelersraad nu naar aanleiding van die gesprekken.

'In de Eerste Divisie volgt een hele forse meerderheid van de aanvoerders het standpunt van de CSR. Uiteraard geldt ook voor hen de toevoeging: mits de veiligheid en gezondheid van de spelers gewaarborgd wordt.'

De CSR bestaat uit onder anderen Marco Bizot (AZ), Willem Janssen (FC Utrecht), Bram van Polen (PEC Zwolle), Jordens Peters (Willem II), Robin Pröpper (Heracles Almelo), Jens van Son (FC Den Bosch), Niek Vossebelt (Almere City), Rens van Eijden (NEC) en de bestuurders van de spelersvakbonden VVCS en ProProf.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.