Meer versterking op komst voor Bosz bij Bayer Leverkusen

Reacties

Bayer Leverkusen is nog niet klaar op de transfermarkt. Trainer Peter Bosz mag deze zomer waarschijnlijk nog twee nieuwe spelers begroeten. Dat liet technisch directeur Simon Rolfes doorschemeren.

Meer versterking op komst voor Bosz bij Bayer Leverkusen

Rolfes gaf maandag in gesprek met Kicker een inkijkje in de transferplannen van Leverkusen, dat met Ajacied Daley Sinkgraven, de Franse aanvaller Moussa Diaby (Paris Saint-Germain) en middenvelder Kerim Demirbay (1899 Hoffenheim) al voor ruim vijftig miljoen euro aan nieuwe spelers aantrok. Waarschijnlijk komen er daar nog twee spelers bij.

'Misschien wel', luidde het veelzeggende antwoord van Rolfes. 'We kijken zeker nog rond, maar het kan ook nog later in de voorbereiding. Daarom geeft het niets als er hier (in het trainingskamp, red.) nog geen nieuwe speler komt. We hebben nog even de tijd, kunnen kijken hoe de ploeg zich ontwikkelt. Dat is een erg mooie uitgangspositie.'

Bosz over ambitie Leverkusen, mislopen Ødegaard en transfertarget Havertz

Volgens Kicker heeft de ploeg van Bosz vooral nog behoefte aan een extra middenvelder, waarbij Nadiem Amiri van 1899 Hoffenheim als belangrijkste kandidaat geldt. Voorin zou Patrik Schick Die Werkself kunnen komen versterken. AS Roma zou de Tsjechische spits willen betrekken in de transfer van Leon Bailey en er nog eens vijftien miljoen euro bijdoen.

Daarmee dreigt Leverkusen dus ook nog een in potentie belangrijke speler kwijt te raken. De Jamaicaanse vleugelspits bloeide na de komst van de Nederlandse trainer juist weer wat op en scoorde na de winterstop vier keer in de Bundesliga. Eerder deze zomer zag Bosz zijn sterspeler Julian Brandt al voor 25 miljoen naar Borussia Dortmund vertrekken.

Rolfes is ondanks het vertrek van Brandt tevreden over hoe de nummer vier van Duitsland er voor staat, al is versterking met het oog op de Champions League geen overbodige luxe. 'We hebben 21 veldspelers, zo dun bezet zijn we niet', countert de oud-speler. 'We willen een goede selectie hebben, geen overvolle. Daarom wegen we alles wat we doen goed af.'

Bosz gelooft nog steeds in potentiële wereldtopper: 'Het is nu aan Daley'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.