Meer dan zestig miljoen: kassa rinkelt bij ontslagen Spurs-trainers

Reacties

Tottenham Hotspur staat bekend als de zuinigste club in de Premier League-top. Des te pijnlijker is voor voorzitter Daniel Levy de som van afbetalingen aan ontslagen managers. Antonio Conte sluit aan in het rijtje met trainers die veel hebben meegekregen.

Meer dan zestig miljoen: kassa rinkelt bij ontslagen Spurs-trainers
© Pro Shots

Zondag werd een einde gemaakt aan het dienstverband van Conte in Noord-Londen, nadat de Italiaan zijn frustratie over de gang van zaken bij Tottenham niet onder stoelen of banken had gestoken. Levy had niet langer geduld en besloot de voormalige succescoach van Juventus, Chelsea en Internazionale te ontslaan. Conte had nog maar een contract tot deze zomer, maar krijgt volgens The Mirror ondanks die korte contractduur nog vier miljoen pond mee. Dat is omgerekend 4,55 miljoen euro.

Het is een pijnlijk bedrag voor Spurs, maar het is bij lange na niet het hoogste bedrag dat Levy op tafel moest leggen na het ontslaan van een trainer. In de voorbije tien jaar zijn zes trainers ontslagen bij Spurs. Vier van hen kregen een nog hoger bedrag mee dan Conte.

Levy was het meeste kwijt aan het ontslaan van José Mourinho in april 2021. De afkoopsom voor The Special One bedroeg volgens Engelse media liefst twintig miljoen pond. Misschien nog wel pijnlijker voor Levy was het bedrag dat Nuno Espírito Santo meekreeg. De Portugees werd na zijn sterke prestaties bij Wolverhampton Wanderers medio 2021 aangesteld bij Tottenham. Het avontuur bij de Londenaren duurde voor hem slechts zeventien duels. Het werd wel een erg lucratief avontuur, hoe teleurstellend het sportief ook was. De afkoopsom van Nuno was naar verluidt veertien miljoen pond.

Ook in de topvijf staan André Villas Boas en Mauricio Pochettino, met bedragen van respectievelijk 4,5 miljoen pond en 12,5 miljoen pond. Het ontslaan van managers heeft Levy vanaf het vertrek van Villas-Boas in december 2013 inmiddels 55 miljoen pond gekost. Omgerekend is dat nu 62,57 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.