Meer dan een zege: direct lof voor Man Utd bij Rangnick-debuut

Reacties

Manchester United heeft indruk gemaakt in de eerste wedstrijd met Ralf Rangnick als interim-manager. Fred hielp de grootmacht bij het debuut van de Duitse coach voorbij Crystal Palace.

Meer dan een zege: direct lof voor Man Utd bij Rangnick-debuut
Manchester United
Manchester United
1 - 0
Crystal Palace
Crystal Palace

Na de crisisperiode die Ole Gunnar Solskjaer de kop kostte, was er vorige week weer reden tot optimisme bij United. Op bezoek bij Chelsea was vorig weekend knap een punt gepakt en donderdag werd Arsenal met 3-2 verslagen. Tussendoor was Rangnick aangesteld als tijdelijke opvolger van Solskjaer. Na even te moeten hebben wachten op zijn werkvergunning stond de Duitser tegen Palace voor het eerst langs de lijn.

Rangnick had voor het duel met Palace vastgehouden aan de opstelling die hij donderdag waarnemend interim-manager Michael Carrick had ingefluisterd voor de wedstrijd tegen Arsenal. Dat betekende dat Donny van de Beek opnieuw op de bank zat. Vanaf daar zag hij hoe United een paar van de ideeën van pressingfanaat Rangnick direct in de praktijk bracht. United speelde indrukwekkend in de eerste helft. Het gunde Palace weinig tijd aan de bal zocht in balbezit snel de weg naar voren. De directheid in het spel viel op.

Het lukte de thuisploeg echter niet om het overwicht snel tot uitdrukking te brengen in een voorsprong. Cristiano Ronaldo en Bruno Fernandes misten kansen en een schot van Jadon Sancho werd van richting veranderd. Rechtsback Diogo Dalot liet ook een goede mogelijkheid liggen. Zo groeide langzaam maar zeker toch het ongeduld in het Theatre of Dreams. Door een aantal supporters werd ongetwijfeld teruggedacht aan de vorige ontmoetingen met angstgegner Palace, dat opvallend genoeg zeven punten had overgehouden aan de laatste drie uitwedstrijden tegen United.

Rangnick probeerde de druk op The Eagles op te voeren met het inbrengen van verse krachten. Hij bracht Mason Greenwood binnen de lijnen voor Sancho en liet nadat hij zijn elftal had zien ontsnappen bij een kans voor Jordan Ayew jonkie Anthony Elanga invallen. De negentienjarige Zweed kwam dit seizoen nog niet in de actie in de Premier League, zijn invalbeurt kan gezien worden als een symbolische zet van Rangnick, die daarmee wilde aantonen dat de deur wijd openstaat voor jonge talenten.

Een minuut na die tweede wissel viel het bevrijdende doelpunt eindelijk voor United. Bij doelpoging zestien van de thuisploeg was het raak. Fred plaatste de bal in de verre bovenhoek na een tikje terug van Greenwood en onderstreepte met die 1-0 zijn waarde voor United. Rangnick geeft de Braziliaan vooralsnog de voorkeur boven Van de Beek, die in de slotfase nog wel Bruno Fernandes mocht aflossen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

United trok de voorsprong zonder problemen over de streep en kan weer omhoog kijken. De aansluiting bij de concurrentie is weer gevonden in de strijd om een plek in de topvier en dus kwalificatie voor de Champions League. Dat halen, lijkt het belangrijkste doel voor Rangnick.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.