Medunjanin keert na veertien jaar terug op Nederlandse velden

Reacties

PEC Zwolle heeft de komst van Haris Medunjanin afgerond. De 37-jarige middenvelder keert zo na veertien jaar terug op de Nederlandse velden.

Medunjanin keert na veertien jaar terug op Nederlandse velden
© Pro Shots

Afgelopen week werd duidelijk dat PEC interesse had in Medunjanin. Dick Schreuder wilde graag meer ervaring toevoegen aan zijn selectie, die strijdt om promotie naar de Eredivisie. Schreuder en Medunjanin kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij Philadelphia Union, waar de huidige hoofdtrainer van PEC werkzaam was als assistent.

Medunjanin verruilde Philadelphia eind 2019 voor FC Cincinnati. Bij die club kwam hij de laatste jaren tot 73 optredens. Zijn verbintenis bij de MLS-club liep nog door tot het einde van het kalenderjaar, maar werd in onderling overleg ontbonden omdat Medunjanin graag dichter bij zijn familie wilde zijn. Nu heeft hij zijn terugkeer naar Nederland dus afgerond.

Medunjanin vertrok in 2008 van AZ naar Real Valladolid en speelde later voor Maccabi Tel Aviv, Gaziantepspor en Deportivo La Coruña voor hij naar de Verenigde Staten vertrok. Tussendoor speelde hij zestig interlands voor Bosnië, onder meer op het WK van 2014. Medunjanin heeft in Zwolle een contract voor één seizoen getekend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.