Media prijzen Barça: 'Onmogelijk, legendarisch en historisch'

Reacties

De historische stunt van Barcelona tegen Paris Saint-Germain van woensdagavond (6-1) is een dag later vanzelfsprekend hét onderwerp van gesprek in de media. Alle superlatieven zijn uit de kast gehaald om de spectaculaire comeback van de Catalanen te duiden.

Media prijzen Barça: 'Onmogelijk, legendarisch en historisch'

'Geen woorden voor', zo kopt de Franse krant L'Equipe. Op de voorpagina prijkt het treffende beeld van een teneergeslagen Edinson Cavani  met op de achtergrond uitzinnige FC Barcelona-spelers.

De Uruguayaanse aanvaller zorgde woensdag in Camp Nou nog wel voor het belangrijke uitdoelpunt namens PSG, maar de zes treffers van Barcelona deden de goal van Cavani teniet. De ploeg van trainer Luis Enrique poetste de 4-0 achterstand uit de heenwedstrijd weg en voegde zich zo bij de laatste acht van de Champions League.

De Spaanse kranten zijn vol lof voor de spelers van Barcelona en hebben maar weinig woorden nodig om dat te omschrijven. 'Onmogelijk!', kopt het Catalaanse dagblad L'Esportiu. Mundo Deportivo en de eveneens Catalaanse krant Ara doen een duit in het zakje. 'Helden!' Sport en Marca hebben het op de voorpagina respectievelijk over een 'legendarische' en een 'historische' prestatie.

Social media
Ook op Twitter ging het woensdagavond los wat betreft de superlatieven voor Barcelona. Trainer Ronald Koeman constateerde dat PSG zichzelf niet liet zien in Camp Nou. 'Felicitaties naar FC Barcelona. Ze hebben de angst van PSG afgestraft', zo schrijft de manager van Everton.

Ook analisten Thierry Henry en Gary Lineker lieten hun emoties de vrije loop. 'Unbe-fucking-lievable! Greatest game ever', schrijft Lineker. Henry, die drie jaar het shirt van Barcelona droeg, had slechts een woord nodig om zijn enthousiasme te uiten.

Bij BT Sport zaten analisten Steven Gerrard, Michael Owen en Rio Ferdinand aan tafel. De reacties van de voormalig profvoetballers na de 6-1 van Sergi Roberto spreken voor zich.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.