'Mbappé zou in Zuid-Amerika slechts een gemiddelde speler zijn'

Reacties

Kylian Mbappé maakte zich vorig jaar niet populair in Zuid-Amerika door zijn uitlatingen over het niveau van de wedstrijden op dat continent. Zijn woorden blijven stof doen op waaien. José Luis Chilavert heeft nu ook zijn duit in het zakje gedaan.

'Mbappé zou in Zuid-Amerika slechts een gemiddelde speler zijn'
© Pro Shots

De voormalig doelman van Paraguay, die bekend stond als een begenadigde vrije trappen-nemer en acht keer scoorde voor de nationale ploeg, denkt dat Mbappé het Zuid-Amerikaanse voetbal heeft onderschat met zijn uitspraken.

Mbappé zei in mei vorig jaar tegen TNT Brasil: 'In Europa hebben we de Nations League. In Zuid-Amerika is het voetbal minder geavanceerd dan in Europa. En daarom winnen de Europese teams ook altijd, als je naar de laatste WK's kijkt', aldus de Fransman. Argentinië won de wereldtitel in Qatar na een finale tegen het Frankrijk van Mbappé.

Chilavert, die in 1998 en 2002 met Paraguay actief was op een WK, denkt dat Mbappé in Zuid-Amerika niet zo zou uitblinken als in Europa. 'Ik zou hem graag op hoogte zien rennen in La Paz of Quito, of een uitwedstrijd in Brazilië willen zien spelen. Mbappé zou in Zuid-Amerika slechts een gemiddelde speler zijn', zei Chilavert in Futbol de los grandes.

'Mbappé speelt zo voorspelbaar. Zijn snelheid is zijn wapen, maar met een verdediger die in zijn nek hijgt, kan elke ploeg hem onder controle houden', aldus de 74-voudig international van Paraguay. De 57-jarige Chilavert speelde in Europa voor Real Zaragoza en RC Strasbourg. Mbappé was vrijdagavond trefzeker voor Frankrijk in het EK-kwalificatieduel met Gibraltar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.