Mbappé sleept met overmacht prijs binnen en verslaat Kluivert en Doan

Reacties

Kylian Mbappé is de eerste winnaar van de Kopa Trophy, de Gouden Bal voor talenten. De sterspeler van Paris Saint-Germain sleepte maandag met overmacht de prijs in de wacht.

Mbappé sleept met overmacht prijs binnen en verslaat Kluivert en Doan

Naast de officiële Ballon d'Or werd dit jaar ook voor het eerst een prijs voor talenten uitgereikt, Ritsu Doan (FC Groningen) en Justin Kluivert (AS Roma) waren ook genomineerd. Mbappé stak er echter met kop en schouders bovenuit, hij eindigde met ruim zeventig punten boven de nummer twee, Christian Pulisic (Borussia Dortmund).

Heel onverwachts is dit niet. Mbappé is immers op zeer jonge leeftijd al ontzettend belangrijk voor PSG, daarnaast won hij met Frankrijk het WK in Rusland. De negentienjarige maakte vier doelpunten op het eindtoernooi, waaronder één in de finale tegen Kroatië.

Justin Kluivert eindigde op het podium in de verkiezing, hij kreeg net iets meer punten dan spelers als Gianluigi Donnarumma, Trent Alexander-Arnold en Patrick Cutrone. Doan eindigde op nul punten, net als Amadou Haidara (Red Bull Salzburg).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.