Mbappé schiet Paris Saint-Germain prachtig te hulp op lastige avond

Het kostte flink wat moeite, maar Paris Saint-Germain heeft zondag een nieuwe overwinning geboekt in de Franse competitie. Uit bij AS Saint-Étienne groeide Kylian Mbappé laat in de tweede helft uit tot matchwinner.

Saint-Étienne
0 - 1
PSG
PSG

Voor rust slaagde Paris Saint-Germain, dat voor het eerst met Leandro Paredes in de basis speelde, er niet in de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Marquinhos had al in minuut drie een droompass in huis op Ángel Di María, maar diens eerste aanname viel dusdanig tegen dat de kans al snel was verkeken. Het was niet het enige hoogstandje van de kampioen, die vrijuit speelde maar niet veel serieuze kansen creëerde.

Julian Draxler draaide een keer uiterst fraai weg bij zijn tegenstander, maar het schot dat hij daarna loste vloog over het doel. Aan de andere kant leverde Yann M'Vila een prachtige pass af op Kévin Monnet-Paquet, die op zijn beurt weer knap teruglegde op Wahbi Khazri. Diens poging op doel kon evenwel geblokt worden.

Na rust ging het opnieuw over en weer. Romain Hamouma liet een kans onbenut en aan de overzijde schoot Di María naast. Mbappé stak zijn team uiteindelijk de helpende hand toe. Doelman Stéphane Ruffier kreeg de bal na een uittrap snel weer terug in de voeten en hervatte een tweede keer, maar na vlot samenspel tussen Di María en Dani Alves kwam de bal door de lucht bij Mbappé, die vallend raak volleerde.

De Franse topscorer maakte daarmee zijn negentiende doelpunt in achttien competitieduels. Saint-Étienne probeerde zich nog terug te knokken naar een resultaat na de 1-0, maar tevergeefs. Door de Parijse zege vergroten Thomas Tuchel en zijn ploeg de voorsprong op 'achtervolger' Lille tot twaalf punten, met nog eens twee wedstrijden minder gespeeld. De komende negen dagen komen Les Parisiens driemaal in actie. Saint-Étienne blijft vijfde, met evenveel punten op zak als Olympique Marseille.