Mbappé prijst PSG voor Wijnaldum-deal

Reacties

Kylian Mbappé is erg blij met de komst van Georginio Wijnaldum naar Paris Saint-Germain. Volgens de Franse sterspeler was het transfervrij halen van de Oranje-international een uitgelezen kans om de selectie te versterken.

Mbappé prijst PSG voor Wijnaldum-deal
© Pro Shots

Veel is nog onzeker bij PSG richting volgend seizoen. Er werd onlangs nog volop gespeculeerd over een vertrek van trainer Mauricio Pochettino, die als opvolger van Thomas Tuchel er niet in slaagde Lille nog te achterhalen in de Franse titelstrijd. Positief was dat het de club is gelukt Neymar te verleiden tot het tekenen van een nieuw contract, de 29-jarige Braziliaanse dribbelkoning ligt nu tot medio 2025 vast in Parijs. De contractsituatie van Mbappé is echter wel zorgwekkend voor PSG. De verbintenis van de 22-jarige Fransman loopt volgend jaar al af. Het is geen geheim dat Mbappé voor Real Madrid-president Florentino Pérez dé gedroomde topaanwinst is.

Mbappé heeft nog geen duidelijkheid gegeven over zijn toekomst, maar sprak in gesprek met het Franse RTL wel over de komst van Wijnaldum. 'Hij is een erg goede speler', aldus de ster, die in clubverband twee keer tegenover de voormalige Liverpool-middenvelder stond. 'Ik ben erg blij met zijn komst. Het was een mooie kans en die heeft de club gepakt, dat hebben ze erg goed gedaan.'

Wijnaldum is voor volgend seizoen het eerste nieuwe gezicht in de selectie van PSG. Met Marco Verrratti, Danilo Pereira, Idrissa Gueye, Ander Herrera en Rafinha had Pochettino al vijf gerenommeerde centrale middenvelders bij zijn selectie. Bovendien maakte de achttienjarige Nederlander Xavi Simons in het voorjaar vaak deel uit van de wedstrijdselectie. De middenvelder werd op 10 april beloond voor zijn sterke ontwikkeling en mocht toen debuteren in de Ligue 1.

Voor Mbappé begint het EK overigens dinsdagavond. Wereldkampioen Frankrijk neemt het dan in München op tegen Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.