Mbappé laat van zich horen op weg naar clash met het Nederlands elftal

Reacties

Kylian Mbappé heeft zich in aanloop naar de EK-wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk gemeld op zijn social media-kanalen. De geblesseerde captain van Les Bleus lijkt vastberaden om snel weer in actie te komen voor de Fransen.

Mbappé laat van zich horen op weg naar clash met het Nederlands elftal
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 0
Frankrijk
Frankrijk

Sinds Mbappé maandag een gebroken neus opliep in het duel met Oostenrijk wordt er druk gespeculeerd over het mogelijke vervolg van het EK voor de aanvaller van Real Madrid. Bondscoach Didier Deschamps bevestigde dat Mbappé onder het mes moet, maar dat zal pas na EURO 2024 gebeuren.

De Fransen zouden er alles aan doen om Mbappé zo snel mogelijk weer te prepareren voor een terugkeer in de ploeg. De sterspeler van de vice-wereldkampioen lijkt zelf niet terughoudend te zijn om weer in actie te kunnen komen. 'Zonder risico zijn er geen overwinningen', schrijft hij op Instagram. Franse media gaan ervan uit dat het duel met Oranje nog wel te vroeg zal komen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vervanging
Mbappé's teamgenoten William Saliba en Adrien Rabiot schoven woensdag aan bij een persconferentie en werden ook gevraagd naar de situatie rond de aanvoerder. 'Ik heb Kylian vanochtend nog gezien. Hij zag er weer iets beter uit en was wat tests aan het doen. Meer weet ik er ook niet van', zei Saliba, die in het duel met Oostenrijk centraal achterin speelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Rabiot wacht rustig af of Mbappé vrijdag tegen Oranje in actie kan komen of niet. 'Ik begrijp dat het nog onzeker is of hij kan spelen, maar daar is nog geen bevestiging van. Kylian is natuurlijk een erg belangrijke speler voor ons, maar we hebben een geweldige selectie. We hebben genoeg kwaliteit in de groep om zijn mogelijke afwezigheid op te vangen. Ik heb het volste vertrouwen in zijn eventuele vervanger', verklaart de middenvelder.

Nederland
Aan de voorgaande twee ontmoetingen met Nederland bewaart Rabiot positieve herinneringen. Tijdens de EK-kwalificatiereeks ging Oranje twee keer onderuit tegen Frankrijk (3-0 en 1-2). ''We waren toen heel efficiënt in beide wedstrijden. Tegen Oostenrijk was dat minder het geval, maar als we weer met dezelfde intensiteit spelen als maandag, dan heb ik vertrouwen in een goede afloop', vertelde de 43-voudig Frans international.

Saliba is beducht voor het Nederlands elftal. 'Zij krijgen richting vrijdag meer rust dan wij, maar dat gaan we niet als excuses opvoeren. Het wordt een heel moeilijke wedstrijd. Wij hebben nog twee dagen om fit aan de aftrap te verschijnen. Wat de grootste kracht van Nederland is? Ze hebben veel spelers die op een hoog niveau kunnen spelen. Ze spelen met een hoge intensiteit, zoals we al hebben gezien tegen Polen.'

Europees Kampioenschap

Stand Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Frankrijk
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Nederland
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Polen
3
0
1
2
3-6
-3
1
* Actueel tot en met 14 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.