Mbappé haalt zijn gram: 'Laten zien dat de ploeg moeilijk zonder mij kan'

Reacties

Kylian Mbappé stal dinsdagavond de show bij de ruime zege van Paris Saint-Germain op Club Brugge (0-5). Dat deed de jonge Fransman als invaller, want hij begon op de reservebank en dat zinde hem maar niets.

Mbappé haalt zijn gram: 'Laten zien dat de ploeg moeilijk zonder mij kan'
© Pro Shots

Mbappé kwam in de 52ste minuut in het veld voor Eric Maxim Choupo-Moting en liet er geen gras over groeien. Een half uur na zijn invalbeurt had hij al drie treffers en een assist achter zijn naam. Door die hattrick staat Mbappé nu al op zeventien Champions League-doelpunten voor zijn 21ste levensjaar, dat zijn er evenveel als Lionel Messi en Patrick Kluivert bij elkaar opgeteld.

Hij was getergd, verklaart het supertalent. 'Ik wilde starten en ik dacht ook dat ik een basisplaats zou krijgen, maar de trainer maakte een andere keuze. Dat moet je dan accepteren. Ik wilde laten zien dat het lastig is om zonder mij te spelen', zegt Mbappé kort na de wedstrijd in gesprek met L'Équipe.

De twintigjarige spits stond een tijdje aan de kant met een hamstringblessure en dat viel hem zwaar. 'Ik wil vechten voor mijn plek, want voetbal is mijn passie. Ik heb twee maanden niet kunnen spelen, dat was heel pijnlijk. Ik wil iedere wedstrijd spelen en doelpunten maken', vertelt hij. 'Ik wil de medische staf bedanken, zij hebben me goed geholpen. Nu wil ik graag weer op volle kracht raken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Mbappé loopt qua doelpunten op het Messi-Ronaldo schema'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.