Paris Saint-Germain heeft met dank aan Kylian Mbappé een zorgeloze avond beleefd. Bij Olympique Lyonnais was die rol weggelegd voor Moussa Dembélé.

Montpellier
0 - 4
PSG
PSG

Op de achtergrond wordt nadrukkelijk gewerkt aan een renovatie, waarbij de toekomst van onder andere Kylian Mbappé en trainer Mauricio Pochettino een onzekere factor is. Binnen de lijnen leefde Paris Saint-Germain zich uit ten koste van Montpellier. Met Georginio Wijnaldum in de basis stond het halverwege de eerste helft al 0-3.

Lionel Messi legde met twee doelpunten de basis voor de ruime zege, waarbij Mbappé beide keren de assist voor zijn rekening na. Ángel Di maria maakte met de 0-3 een einde aan de illusies van Montpellier, dat een speelbal was van de Parijse sterren

Mbappé vestigde met zijn bijdrage in de eerste helft een persoonlijk record door dit seizoen in alle competitie bij 55 goals direct betrokken te zijn geweest (35 doelpunten en 20 assists). Met zijn bijdrage aan treffers van Les Bleus staat de teller op zeventig, waarmee hij het record van Thierry Henry van deze eeuw verbeterde.

In de tweede helft scherpte Mbappé zijn record verder aan. Uit een strafschop, die was toegekend na een overtreding van de Franse ster, scoorde hij zijn eerste van de avond. Het was het laatste wapenfeit van PSG op een avond waarop Wijnaldum in de 69ste minuut plaatsmaakte voor Xavi Simons.

Olympique Lyonnais
3 - 2
Nantes
Nantes

Moussa Dembélé zet Olympique Lyonnais zaterdag op het goede spoor van een mooi laatste thuisduel van een teleurstellend seizoen. Met zijn treffer tegen FC Nantes vervolgde hij zijn productieve reeks. Hij werd de derde spelers in de Lyon-historie van de laatste twintig jaar die in zes competitieduels op rij trefzeker was. De aanvaller trad in de voetsporen van Alexandre Lacazette (in 2015) en Memphis Depay (in 2018).

Voor Dembélé was het zijn zestiende treffer van 2022, waarmee hij in de vijf grote competities in Europa met Robert Lewandowski de meest productieve speler is. Na rust maakte Lucas Paquetá in de 79ste minuut een einde aan de onzekerheid voor het Lyon van Peter Bosz. Na de aansluitingstreffer van Quentin Marlin zorgde Tete voor de opluchtende 3-1. De goal van Wylan Cyprien deed daardoor minder pijn.